Ege Postası
Geri

Şampiyonada yürekleri ağızlara getiren görüntüler

19’uncu Avrupa Veteranlar Şampiyonası’nın yapıldığı Atatürk Stadyumu, ilginç görüntülere sahne oldu. Müsabakalar arasında, su ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkmak isteyen Avrupalı sporcular, kapı açılmayınca ucu sivri demir korkulukların üzerinden atlıyor, görüntüler yürekleri ağızlara getiriyor.
Şampiyonada yürekleri ağızlara getiren görüntüler
Haberler / Genel
25 Ağustos 2014 Pazartesi 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Yerli ve yabancı çok sayıda veteranın katıldığı uluslar arası şampiyonaya ev sahipliği yapan İzmir Atatürk Stadı’nın Mersinli kapısı güvenlik nedeniyle kapatılınca ortaya şaşkınlık veren görüntüler çıktı. Stat içinde pahalı olduğu için yiyecek, su gibi ihtiyaçlarını, dışarıdaki esnaftan karşılamak isteyen, ancak kapı kapalı olduğu için çıkamayan 80’lik veteranlar, çareyi ucu sivri demir korkuluklardan atlamakta buldu.
19’uncu Avrupa Veteranlar Şampiyonası’nın yapıldığı Atatürk Stadyumu’nda, sporcuların çilesine tanık olanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Müsabaka aralarında, stat içinde pahalı olduğu için su ve yiyecek ihtiyaçlarını dışarıdaki kafeterya ve büfelerde karşılamak isteyen sporcular, kapı kapalı olduğu ve sıcak havada, 2 kilometre ötedeki sanayi sitesi kapısına yürümek istemedikleri için, demir korkuluklardan atlıyor. Bir Yunanlı sporcu, pantolonunu delip geçen demir çubuk yüzünden korku dolu dakikalar yaşarken, olaya tanık olanlar tepkilerini dile getiriyor.
İzmirliler, “Güvenlik nedeniyle kapı kapatılmış olabilir. Ancak bunun yerine bir kişi görevlendirilir, yaka kartı olan sporcular, kontrolle içeriye alınır ya da dışarıya çıkmasına izin verilir. Şampiyona nedeniyle alınan bu karar, statta rutin çalışmalarını yapan İzmirli sporcuları da olumsuz etkiliyor. Yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyorlar. Esnaf da sıkıntılı” diye konuştu.
 Öte yandan, İzmir Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen şampiyonanın üçüncü günün sabah seansında, yaş kategorilerine göre erkeklerde sırıkla yüksek atlama, disk ve çekiç atma yarışları ile kadınlarda 10 bin metre koşu, sırıkla yüksek atlama ve gülle atma yarışmalarının finalleri yapıldı.


 
Şampiyonanın sabah seansı 85 yaş kadınlar gülle atma yarışması, dünya rekoruna sahne oldu. Kategorisinde tek sporcu olarak yarışan 1929 doğumlu Belçikalı atlet Rachel Hanssens, 2 kilogramlık gülleyi 7,86 metre uzaklığa atmayı başararak, İzmir'de yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu dalda önceki rekor, 2012 yılında Almanya'da düzenlenen şampiyonada, 7,10 metrelik dereceyle Letonyalı atlet Austra Reinberga'ya aitti.
 


AKŞAM SEANSINDA 2 REKOR BİRDEN
Akşam seansında ise yaş kategorilerine göre erkeklerde 10 bin metre ve 100 metre koşu ile sırıkla atlama, disk ve çekiç atma, kadınlarda da 10 bin metre ve 100 metre koşu ile gülle ve disk atma yarışları yapıldı.
Şampiyonanın akşam seansında, biri dünya diğeri Avrupa iki rekor kırıldı. Kadınlar 80 yaş kategorisinde 100 metrede mücadale eden Alman sporcu Hildegund Buerkle, 18 dakika 16 saniyelik derecesiyle daha önce 18 dakika 42 saniye ile vatandaşı Johanna Gelbrich'e ait olan dünya rekorunu kırdı.
İzmir Atatürk Stadyumu'nda günün son rekoru ise 80 yaş erkekler sırıkla atlamada Yunan atlet Symeon Symeonidis'ten geldi. Symeonidis, yaptığı 2.40'lık atlayışla Avrupa rekorunu kırdı.


 
 TÜRK ATLETLERDEN 5 MADALYA
Şampiyonada Türk atletler, üçüncü gün akşam seansı yarışlarında 4'ü gümüş, 1'i bronz 5 madalya elde etti.
 
Yarışlarda erkeklerde 55 yaş 10 bin metrede Necat Hummet, 85 yaş 100 metrede Suat Akgün, 90 yaş 100 metrede Naci Yıldızalp ve 80 yaş sırıkla atlamada Hikmet Kandeydi, gümüş madalya kazandı.
 
Erkekler disk atmada 40 yaş kategorisinde yarışan Hüseyin Yılmaz da gecede bronz madalya elde etti.
İzmir'de düzenlenen ve 42 ülkeden 2 binin üzerinde sporcunun katıldığı şampiyona, 31 Ağustos'ta sona erecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası