Ege Postası
Geri

Sanata Aslan ve Tütüncüoğlu desteği

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü Yunanlı sanatçı Demis Roussos’a konser verdirerek, hem ilçenin hem de Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımına katkı yapan Çeşme Belediyesi ve TÜLOV, yine iki muhteşem konsere imza atıyor. Birer hafta arayla önce Güney Amerika’nın dünyaca ünlü grubu Klazz Brothers sahne alacak ardından Türkiye’nin Tenorları Konseri gerçekleştirilecek. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “ Çeşme’nin dünyaya tanıtımına Sayın Hüseyin Aslan önderliğindeki TÜLOV büyük katkı yapıyor” derken TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan da, elde edilen gelirin ilköğretim okullarına yönelik kitaplar için kullanılacağını söyledi.
Sanata Aslan ve Tütüncüoğlu desteği
Haberler / Kültür - Sanat
20 Ağustos 2013 Salı 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Her iki organizasyona dair detaylı bilgileri Tütüncüoğlu ve Aslan ortak bir basın toplantısı ile paylaştı. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncoğlu, Çeşme’nin Türk turizminde marka haline geldiğini, dünyada yaşanılabilir bölgeler arasında sekizinci sırada gösterildiğini kaydederek, “ Sayın Hüseyin Aslan önderliğindeki TÜLOV ile önemli sanatsal etkinliklere imza atıyoruz. Bu defa iki önemli organizasyonla Çeşme ismini yeniden dünya kamuoyunda duyuracak, tanıtıma büyük katkı yapmış olacağız” dedi.

ASLAN: ANKARA’DA 12 BİN KİŞİ İZLEMİŞTİ…
TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Klazz Brothers ve Türkiye’nin Tenorları konserlerini Şef Erol Erdinç’in yöneteceğini belirtti. Farklı kültürlerinin, müziklerinin yanı sıra geleneksel ve yenilikçi ezgiye olan tutkularıyla Klazz Brothers-Cuba Percussion’un, dünyanın önemli gruplarından biri olduğunu belirterek, “ Ankara’da 12 bin kişiye seslenen ve büyük bir beğeni kazanan topluluğu İzmir’e TÜLOV’un özel katkılarıyla getirecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca yine Türkiye’nin Tenorları da popüler aryaları ve Anadolu’nun her yöresinden türküleri Büyük Orkestra eşliğinde sunacaklar. Başarılarıyla efsaneleşmiş tenorlarımız Pekin Kırgız ve Erol Uras bu konserde yer alacaklar” dedi.

GELİRİ İLKÖĞRETİM OKULLARINA KİTAP İÇİN HARCANACAK
Aynı zamanda kurucusu olduğu TÜLOV’un, kültüre, gorsel ve işitsel sanata özel bir önem verdiğini, konser ve etkinliklerle ülke tanıtımına ciddi katkılar yaptığını kaydeden Aslan, “ Çeşme Belediyesi ile geçtiğimiz yıllarda da, benzeri sanat ve kültür etkinlikleri düzenledik. Bu sayede hem Çeşme’nin turizm potansiyelinin artmasına, hem de sanat elçileri aracılığıyla çeşitli uluslara ait insanlar arasında sevgi, dostluk ve barışın güçlenmesine katkı yapmıştık. Günümüz tanıtım konseptinde kültür ve sanat etkinliklerinin özel bir yeri vardır. Çünkü sanatın dili evrenseldir, sanatçı da evrenin elçisidir. Ulusal ve uluslararası kültür ve sanat etkinlikleri turizmin pazarlanmasında ve tanıtımında da en etkili araçlardan biridir. Gösterilerden sağlanacak gelir, ülkemizin tanıtımına yönelik yayınların basılmasında ve ilköğretim okullarına kitap hazırlanmasında kullanılacaktır” diye konuştu. Toplantıda işbirliği protokolü de imzalandı. Klazz Brothers-Cuba Percussion 25 Ağustos 2013 Pazar günü saat 21.30’da sahne alacak, Türkiye’nin Tenorları Konseri de 07 Eylül 2013 Cumartesi günü yine saat 21.30’da gerçekleştirilecek. Her iki etkinlikte Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek. Biletix’ten temin edilebilecek biletlerin fiyatları 20-25-30 TL gibi sembolik bir bedel olarak belirlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası