Ege Postası
Geri

Sanata hırsız şoku

İzmir’de bu yıl 3'üncü kez tekrarlanan 'Port İzmir 3 Uluslararası Güncel Sanat Trienali'ne giren hırsızlar, 23 sanatçının eserlerinin gösteriminde ve tanıtımında kullanılan 12 LCD televizyon ile 6 projeksiyon cihazlarını çaldı. Önemli ipuçları elde eden polisin, hırsızları yakalamak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi. K2 Çağdaş Sanat Derneği Başkanı Ayşegül Kurtel, "Sanata önemli bir darbe vuran hırsızların yakalanmasını bekliyorum" dedi.
Sanata hırsız şoku
Haberler / Kültür - Sanat
9 Nisan 2014 Çarşamba 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’de, K2 Çağdaş Sanat Derneği'nin girişimleriyle, Port İzmir 3'üncü Uluslararası Güncel Sanat Trienali, bu yıl da 21 Mart'ta kapılarını sanatseverlere açtı. Trienalde, 23 sanatçının 69 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İlgi gören eserlerin, sergilendiği, Pasaport semtindeki Austro Tütün Deposu’nda, geçen pazartesi günü ise, hırsızların girmesi şok etkisi yarattı.

SANAT ETKİNLİĞİNE DARBE
Pazartesi sabahı trienali açan görevliler, sanatçıların eserlerinin sergilenmesinde kullanılan, 12 LCD televizyon ile 6 projeksiyon cihazının yerinde olmadığını gördü. Hırsızlık yapıldığının anlaşılması üzerine polisten yardım istendi. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, organize olarak çalışan hırsızların, yan binadan trinealin bulunduğu binaya geçtikleri, ardından da 3’üncü kattaki LCD televizyon ile projeksiyon cihazlarını çaldıkları saptandı. Bina içerisinde parmak izi ve ipucu araştırması da yapan polisin, hırsızlara ait önemli ipuçlarına ulaştıkları belirlendi. Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

Hırsızlık üzerine, trineali düzenleyen ekip şoke oldu. Hırsızların, cihazlarla birlikte, büyük bir özenle hazırlanan, eserlere ait bilgilerin kayıtlarını da çaldıkları ortaya çıktı. Sanat derneği çalışanları, serginin etkilenmemesi için geceli gündüzlü çalışarak aynı eser tanıtımlarının kopyalanmalarını tekrar sağladı.

K2 Çağdaş Sanat Derneği Başkanı Ayşegül Kurtel, trineal için birçok sanatçının İzmir’de yaklaşık bir yıllık araştırma yaptığını dile getirdi. Ayşegül Kurtel, "Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Fransa, Slovenya, Hollanda ve Meksika gibi ülkelerden sanatçılara ait eserler de vardı. Uluslararası ölçekte bir trinealdi ama hırsızlar büyük darbe vurdu. Serginin etkilenmemesi için önemli özverilerde bulunduk. Sergimizi kapatmadık ama polisin de biran önce hırsızları bulmalarını bekliyoruz. Önemli gelişme kaydettiklerini dile getirdiler. Umarım kısa sürede yakalanırlar" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası