Ege Postası
Geri

Sanayi üretiminde düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; eylülde sanayi üretim endeksi, aylık yüzde 1,6 oranında azalırken yıllık bazda yüzde 0,4 oranında arttı.
Sanayi üretiminde düşüş
Haberler / Ekonomi
11 Kasım 2022 Cuma 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜİK, eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksini bugün yayınladı. Buna göre; sanayi üretimi aylık bazda düştü. Açıklanan veriler şöyle:

SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK YÜZDE 1,6 AZALDI: Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; eylül ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,6, imalat sanayii sektörü endeksi yüzde 1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,7 azaldı.

SANAYİ ÜRETİMİ YILLIK YÜZDE 0,4 ARTTI: Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; eylül ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,5; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 azaldı. İmalat sanayii sektörü endeksi yüzde 1,7 artış görüldü.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası