Ege Postası
Geri

Şanlıurfa'ya meteorojiden sıcak hava uyarısı

Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdürlüğü, önümüzdeki hafta içinde il genelinde hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşacağını bildirdi.Mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcak havanın haziran ayı boyunca devam edeceği bu nedenle güneşin...
Şanlıurfa'ya meteorojiden sıcak hava uyarısı
Haberler / Genel
21 Haziran 2013 Cuma 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdürlüğü, önümüzdeki hafta içinde il genelinde hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşacağını bildirdi.
Mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcak havanın haziran ayı boyunca devam edeceği bu nedenle güneşin dik geldiği saatlerde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun sıcak hava dalgasına gireceği belirtilerek, "Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artarak önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde de hissedilir derecede olmak üzere normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta beklenilen en yüksek hava sıcaklığının Şanlıurfa’da 40 derece civarında olması beklenmektedir." denildi.

Meteorolojiden yapılan duyuruda şu uyarılarda bulunuldu: "Hava sıcaklıklarının Haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenildiğinden yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10 ila 16 saatleri arasında güneşte kalma suresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin (gölgede bulunulmalı, güneş altında ağır işler ve spor yapılmamalı, ince açık renkli ve bol elbiseler giyilmeli, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı ve bol su tüketilmeli) alınması gerekmektedir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası