ANKARA- Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Tezcan’ın adını hatırlayamayınca, “neydi adı” diye gazetecilere soran Saral, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine sadece, davranışının doğru olmadığını belirterek “üzgün olduğunu” söyledi ve şöyle konuştu:
ADAMIN ŞAFTI KAYAR
''Ben bu güne kadar hiçbir kavgaya karışmadım. Trabzon-Of’ta o kadar yıl belediye başkanlığı yaptım, hep kavgaları ayıran, nizaları ayıran bir kişi oldum. Hiç bir hastalığım da yoktu, ama buranın manzarasından, fotoğrafından bir çok hastalığa müptela oldum. Sinir, yüksek tansiyon hastası olduk burada. İnsanın sabrı bu kadar zorlanmaz. Arkadaşlarımız da sabrede sabrede derviş oldular. Dünyanın en sinirleri alınmış insanını getirsen burada şirazesinden çıkar, şaftı kayar.''
Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral son olarak televizyon ekranlarında CHP Milletvekili kamer genç hakkında sarf ettiği ağır sözler nedeniyle gündeme gelmişti.
CHP Milletvekili Kamer Genç Japon Milli Gün Resepsiyonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşma yapmasına tepki göstermişti.
Genç’in bu tavrını sert sözlerle eleştiren Oktay Saral Beyaz TV kanalında katıldığı programda, “Bunun var ya, büyük bir sopa yemesi lazım. Bunun ayakların altına alınıp bir komalık yapılması lazım. Bunu ben CHP’ye de, Kılıçdaroğlu’na da, tüm CHP’li milletvekillerine, grup başkan vekillerine söylüyorum… Yani şuna bir şey yapsınlar yoksa başına bir şey gelecek. Bunun müsebbibi de onlar olacak” demişti.