Ege Postası
Geri

Saray'dan erken seçim paketi

Saray’ın, Başbakan Davutoğlu’nu “koltuğunu koruma”, milletvekillerini de yeniden aday gösterme sözü ile ikna ettiği iddia edildi.
Saray'dan erken seçim paketi
Haberler / Politika
10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HÜSEYİN ÖZAY / SÖZCÜ - Türkiye, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bugün yapılacak olan “koalisyon zirvesine” kilitlenmişken, Saray erken seçim ısrarını sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AKP milletvekillerinin bu konuda ikna edildiği öne sürüldü. Saray’ın, Başbakan Davutoğlu’nu “koltuğunu koruma”, milletvekillerini de yeniden aday gösterme sözü ile ikna ettiği iddia edildi.
ZİRVEDEN UMUT YOK
AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde düğüm bu hafta çözülecek. Bugün iki lider arasında yapılacak görüşmenin ardından, pazarlıkların bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Ancak Ankara kulislerinde, AKP ve CHP arasında koalisyon hükümeti kurulması beklenmiyor. Saray’ın, erken seçim kararında ısrar ettiği ve bu konuda AKP’li vekiller ile Başbakan Davutoğlu’nu ikna ettiği konuşuluyor.
BAŞBAKAN’A DEVAM SÖZÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yaptığı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon hükümeti kurmak istediğini ancak Saray’ın buna karşı çıktığını açıklamıştı. Saray’ın, erken seçim konusunda Davutoğlu’nu ikna ettiği belirtildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde Eylül ve ayında yapılacak olan AKP kurultayında Davutoğlu’nun yerine Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın getirileceği dile getirilmişti. Saray’ın genel başkanı değiştirme kararını şimdilik askıya aldığı öğrenildi. Davutoğlu’un erken seçim içinde, “Koltuk garantisi” ile ikna edildiği kaydedildi.
ADAYLIK GARANTİSİ
Öte yandan AKP’nin 258 milletvekillinin de, kazanılmış hak kriteri ile erken seçime ikna edildiği öğrenildi. AKP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 7 Haziran seçimlerinde parlemontaya giren vekillere yeniden aday gösterilme sözü verildi. Seçilemeyen vekiller ise parti kuruluşlarında ve kamu kurumlarına yapılan atamalarda değerlendirilecek. Üç dönemlik vekillerin hiçbiri aday gösterilmeyecek. Saray’a bağlı olan kişilerin yeniden seçilecek sıralarda aday gösterilmesi öngörülüyor.
MEMURLARA YÜKSEK ZAM
Saray erken seçimlerde, pozitif bir kampanya yürütmeyi planlıyor. Bunun için de, memur ve memur emeklilerine daha yüksek zam verilmesi düşünülüyor. Maliye Bakanlığı, 2015 yılı için memur ve memur emeklilerine yüzde 3 artı 3 zam verilmesi gerektiği görüşünü savunuyor. AKP’nin ise erken seçimler nedeniyle zam oranının yüzde 5’e yükseltilmesini istediği kaydedildi. Böylece, yaklaşık 5 milyon memur ve memur emeklisinin de oylarının büyük kısmının AKP’ye kazandırılması amaçlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası