Ege Postası
Geri

Sarıçam’da Kutlu Doğum coşkusu

Adana Sarıçam Müftülüğü tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği Kızılkaş köyünde gerçekleştirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte ‘Peygamber sevgisi ve insan onuru’ teması işlendi. Sarıçam...
Sarıçam’da Kutlu Doğum coşkusu
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Sarıçam Müftülüğü tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği Kızılkaş köyünde gerçekleştirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte ‘Peygamber sevgisi ve insan onuru’ teması işlendi.

Sarıçam Müftülüğü'nün 5 yıldan beri her yıl bir ayrı yerleşim biriminde gerçekleştirdiği ‘Kutlu Doğum Etkinliği’nde Sarıçam Belediyesi misafirlere yemek ikram etti, gül dağıttı. Müftüsü Murat Demir, bu yıl kutlu doğum haftasında insan onurunun tema olarak işlendiğine işaret ederek şunları söyledi: “Namus, şeref ve ahlak değerleri ile yaşaması kişinin onurudur. Bu nedenle ülkemizde bütün insanların barış içinde onurlu bir şekilde yaşaması için herkesin kendi üzerine düşeni yerine getirmesi gerekir.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Hz. Muhammed (sav)’in getirdiği İslam dininin insan şeref ve onurunu üstün tuttuğunu ifade etti. Zenbilci, “İslam dini gönderilmeden önce Mekke ve Arap yarım adasında kadınlar olmak üzere toplumun ezilmiş kesimlerinin onuru ayaklar altındaydı. Kadın bir meta gibi alınıp satılıyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hz. Muhammed (SAV) kadını insan, anne, eş ve kardeş konumuna getirdi. Kadının onurunu, namusunu ve izzeti şerefini iade etti.” diye konuştu.

Başkan Ahmet Zenbilci'nin katılanlara gül verdiği programda, ilahi ve semazen gösterilerinin yanı sıra Peygamber Efendimizi anlatan şiir ve ezgiler okundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası