Ege Postası
Geri

Sarnıç’ta 2B bunalımı

Sarnıç’taki 2B çalışmasının Kadastro Genel Müdürlüğü’nce durdurulmasının bölgede şok etkisi yarattığını söyleyen CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “Neden askıya bir gün kala bu karar alındı. 20 bin kişiyi ilgilendiren sorun hakkında açıklama bekliyoruz” dedi
Sarnıç’ta 2B bunalımı
Haberler / İzmir
11 Aralık 2012 Salı 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASİ- HABER SERVİSİ/ Gaziemir Sarnıç’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün orman vasfını kaybetmiş arazilerin tespiti ve tescili ile ilgili yürüttüğü çalışma, 26 Kasım günü şok bir kararla durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney imzasıyla İzmir Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen yazıyla, çalışmaların ikinci bir emre kadar durdurulduğu bildirildi. Bölgede 24 ayrı tapu kaydıyla ilgili açtığı davanın hala devam ettiğini söyleyen bir hak sahibinin Genel Müdürlüğe verdiği dilekçe üzerine durdurulan çalışma, Sarnıç’ta tam anlamıyla bir şok etkisi yarattı.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, konunun bölgede yaşayan 20 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirtip, “Askıya bir gün kala alınan bu karar herkesi endişeye düşürdü. Öğrendiğimize göre, açılan dava nedeniyle böyle bir karar alınmış. Davada 24 ayrı tapu kaydıyla ilgili talep var ve neredeyse Sarnıç’ın tamamını kapsadığı söyleniyor. Söz konusu dava 2B çalışmaları başlamadan çok önce, yani 1998 yılında açılmış. Çalışmalar başlatılırken bu davanın olduğu bilinmiyor muydu” diye konuştu.

Gönderilen tebliğde “Bu dava dışında kalan yerlerle ilgili çalışmaların devam ettirilerek sonuçlandırılması” denildiği halde çalışmaların tamamının neden durdurulduğunu soran Tekin, “Bu konuda yetkililerin bir an önce kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” dedi. Tekin, şöyle devam etti: “İzmir’in tamamında devam eden çalışmaların bu bölgede son aşamada durdurulması akıllara birçok soru işareti getiriyor. Vatandaşlarımız gibi bizi de üzen bu durumun bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası