Ege Postası
Geri

Savaş, finans merkezine sıçradı: Dubai’de banka devleri ofisleri boşaltıyor

İran’ın Körfez kentlerine yönelik saldırıları devam ederken, küresel finans kuruluşları Dubai’de güvenlik önlemlerini artırdı. Bloomberg’in aktardığına göre, Goldman Sachs ve Citigroup başta olmak üzere bazı büyük bankalar çalışanlarına ofislerden uzak durmaları ve uzaktan çalışmaları yönünde talimat verdi.
Savaş, finans merkezine sıçradı: Dubai’de banka devleri ofisleri boşaltıyor
Haberler / Dünya
12 Mart 2026 Perşembe 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran’ın Körfez kentlerine yönelik saldırıları devam ederken, küresel finans kuruluşları Dubai’de güvenlik önlemlerini artırdı.

Bloomberg’in aktardığına göre, Goldman Sachs ve Citigroup başta olmak üzere bazı büyük bankalar çalışanlarına ofislerden uzak durmaları ve uzaktan çalışmaları yönünde talimat verdi.

Goldman Sachs, Orta Doğu’daki ofislerine gitmek isteyen çalışanların önceden izin almasını istedi.

Citigroup ise çalışanlarına gönderdiği bir notta, “Ofisten uzak, en yakın güvenli yere gidin. Yeni bir duyuruya kadar evden çalışın” talimatı verdi.

Kaynaklara göre Standard Chartered da Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) ve çevresindeki çalışanlarından ofisleri terk etmelerini istedi.

Söz konusu kararlar, İran’ın Orta Doğu’daki saldırılarını artırdığı bir dönemde geldi. Associated Press’in haberine göre İran’ın ortak askeri komutanlığı, bölgedeki bankalar ve finans kurumlarının hedef alınabileceğini duyurdu.

Bloomberg’e göre bazı Wall Street bankaları, savaşın başlamasından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki çalışanlarına zaten uzaktan çalışma imkânı tanıyordu. Bazı kurumlar ise çalışanlarına geçici olarak ülkeyi terk etme seçeneği sundu.

Citigroup yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki çalışanlarının büyük bölümünün uzaktan çalıştığını ve güvenlik gerekçesiyle tamamen uzaktan çalışma modeline geçildiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası