Ege Postası
Geri

Savcı, Rus muhalif Navalnı için 6 yıl hapis cezası istedi

Seçim sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı muhalif gösterilerin organizatörleri arasında yer alan muhalif Aleksey Navalnı için 6 yıl hapis cezası isteniyor. Davaya bakan savcı Yevgeni Çeremesinov, Moskova Belediye Başkanlığı’na...
Savcı, Rus muhalif Navalnı için 6 yıl hapis cezası istedi
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2013 Cuma 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçim sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı muhalif gösterilerin organizatörleri arasında yer alan muhalif Aleksey Navalnı için 6 yıl hapis cezası isteniyor. Davaya bakan savcı Yevgeni Çeremesinov, Moskova Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Navalnı için daha önce rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl hapis istiyor. Ayrıca Navalnı için 2 milyon ruble (60 bin dolar) de para cezası isteniyor. İddiaya göre Navalnı’nin Kirovski bölge valisinin danışmanı görevinde bulunduğu dönemde bir kereste fabrikasından kaybolan yaklaşık 500 bin dolar değerindeki kereste olayında parmağı var.
Navalnı’nın avukatı bu iddiaları “esassız” olarak nitelendiriyor. Rusya'nın muhalefetteki Halkın Özgürlüğü Partisi (PARNAS) büro üyesi Vadim Prohorov, Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, “Gerçek kanıtlar yok. Dolayısıyla hapis talep etmek saçma. Böyle bir talebin kendisi ise öfkelendirici.” dedi.
Navalnı’nın gazetecilere yaptığı açıklamada, “Savcılığın kararına şaşırmıyorum. 5 veya 6 yıl hapis cezası bekliyorum.” dedi.
Navalnı’ya karşı soruşturma işlemleri bir yıl önce başlatılmıştı. İnterfaks ajansına açıklama yapan Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, “Navalnı, Kirovles kurumuna ait mal varlığını zimmetine geçirmek ve bunu organize etmekle suçlanıyor. bilgisini vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası