Ege Postası
Geri

Savcıdan “tacizi” anlatan kadına: Evlilikte olur öyle şeyler

Sibel G. evlilikleri boyunca psikolojik ve fizyolojik şiddet gördüğü kocasının boşandıktan sonra da onu rahatsız ettiğini söylüyor. Sibel, mahkemeye, "Sorumluluklarını yerine getirmeyen birine çocuğumu bir akşam dahi olsa teslim etmek istemiyorum" diyor. “İlkokuldan beri tanıyorum onu. Severek evlendik. Bana bunları yaşatacağını hiç düşünmezdim. Evliliğimiz boyunca şiddet uyguladı. Şimdi de çocuğumu benden almak istiyor. Biliyorum onu önemsediğinden değil, sırf bana işkence olsun diye. Ben çocuğumun bu adama verilmesini istemiyorum.”
Savcıdan “tacizi” anlatan kadına: Evlilikte olur öyle şeyler
Haberler / Güncel
27 Nisan 2021 Salı 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bianet'in haberine göre, İstanbul’da yaşayan Sibel G. evlilikleri boyunca kendisine psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan kocasından boşandı.

Savcı taciz şikâyetini görmedi

Eski kocasının 3 yaşındaki çocuklarını görmek için eve geldiğinde birçok kez kendisini taciz ettiğini anlatan Sibel, durumu Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde savcıya anlattığını ancak savcının olayın üzerini kapadığını söylüyor:

“Hamileyken beni dövdü, darp etti. Biraz düzelir değişir sandım ancak düzelmedi. Ben de kesin olarak ayrılmaya karar verdim. Boşandık. Benden nafaka istedi. Çocuğumuzu görmek için eve geldiğinde bana cinsel saldırı girişiminde bulundu. Bunu savcıya anlattığımda savcı bana ‘Evlilik birliğinde olur öyle şeyler’ dedi. Oysa evli değildik zaten evli olsak da olmasak da bana bu şekilde davranamaz.”

“Sorumluluklarını yerine getirmiyor"

Çocukları konusunda çok endişeli olduğunu söyleyen Sibel, şöyle diyor:

“Evliliğimiz boyunca hiç çalışmadı neredeyse evi ben geçindirdim. Gün boyu uyuyordu. Bir kere birlikte kahvaltı etmedik. Bana, uzaklaştırma süresi boyunca yaptığı kart harcamalarını ödettirdi, kızıma 500 TL gibi küçük bir nafaka miktarını ödemiyor. Bunu karakola bildirdim, savcı eski eş olabilir diye görüntü kayıtlarını almaya gerek duymamış

"Çocuğumu ona zaten hiçbir mahkeme veremez ona. Güçlü bir kadınım maddi olarak da. Mahkeme çocuğu ona 15 günde 1 gün kalmak için ve Temmuz ayında kalmak için verdi fakat bu karar doğru değil.

"Bu adam uzaklaştırma kararında elektrik-doğalgazı kapattı, bebeğime yaptı bunu. Şimdi çocuğumun onda  kaldığı gece uyumamı kim bekleyebilir? Temel yaşama biçimini bile yerine getiremiyor, uyanmak ve kahvaltı etmek gibi. Aşı günlerinde uyur, doktor kontrolüne götüremezdim çocuğumu.

"Mahkemeye sesleniyorum ahlaki ve sorumluluklarını yerine getiremeyen kişilere çocuklar gece kalmak için bırakılmamalı. Sahip çıkmayacağına eminim."

Fotoğraf: csgorelarsiv/Hale Güzin Kızılaslan

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası