Ege Postası
Geri

Schindler’in Listesi satışa sunuluyor

Alman fabrikatör Oskar Schindler’in filmlere konu olan meşhur listesi online satış platformu ebay’de 3 milyon Dolar’dan satışa sunuluyor. Schindler satışa sunulan liste ile, Hitler döneminde Yahudileri fabrikasında işçi olarak gösterip...
Schindler’in Listesi satışa sunuluyor
Haberler / Dünya
20 Temmuz 2013 Cumartesi 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman fabrikatör Oskar Schindler’in filmlere konu olan meşhur listesi online satış platformu ebay’de 3 milyon Dolar’dan satışa sunuluyor. Schindler satışa sunulan liste ile, Hitler döneminde Yahudileri fabrikasında işçi olarak gösterip ölümden kurtarmaya çalışmıştı. Satışa sunulan liste 14 sayfadan ibaret. Listede 801 kişiye ait isim, doğum tarihi ve meslek bilgileri bulunuyor.

Schindler 2. Dünya Savaşı esnasında bini aşkın Yahudi’yi Polonya'daki Krakow şehrindeki fabrikasında işçi olarak gösterip, Hitler’in SS polisinden korumuştu. 1990'lı yılların ortasında Steven Spielberg “Schindler'in Listesi” adlı sinema filmi ile dünyaya Fabrikatör Schindler’i ve başarı hikayesini tanıtmıştı. Spielberg bu film sayesinde Oscar ödülü almıştı.

Ebay’deki ürün tanıtımda ise, listenin dünyada ilk kez satışa sunulduğu belirtiliyor. Listenin dört nüshasından ikisi Kudüs’teki Soykırım Anıtı'nda, üçüncüsü Amerika’da bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası