Ege Postası
Geri

Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert yanıt: "Ondan iyi biliyorum"

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, “Tahtalı Baraj Havzası daraltılmalı” önerisine karsı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yanıt verdi. Şeboy, “ Bölgenin imar planlarını yapmayarak, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya neden olduğu için Tahtalı Barajı’na en büyük zararı veren Başkan Kocaoğlu’dur” dedi. Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert yanıt:
Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert yanıt:
Haberler / Seçim
13 Mayıs 2015 Çarşamba 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Menderes, Buca, Kaynaklar ve Gaziemir’de incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, bölgede yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiği Tahtalı Barajı havzasını daraltmak için çalışacağını açıkladı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu açıklamanın ardından “Baraj havzası küçültülemez, 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan AK Parti Milletvekili adayının bu konuları bilmesi gerekir ” sözleriyle Şeboy’a karşı çıktı. Başkan Kocaoğlu’na yanıt veren Cemil Şeboy, “ Belediyeciliği Aziz Bey’den daha çok bildiğim doğru. Çünkü ben hem 15 yıl Belediye Başkanlığı yaptım hem de mimarım. Buca’da yaptığım projeler de ortada. Ancak Sayın Başkan bu konuları bilmemektedir. Sadece önüne koyulan metni okuyor. Çünkü Aziz Bey’in mesleği farklı, o yüzden bu bilgilere sahip değil. Havzayı koruduğunu söyleyen Sayın Başkan bölgenin mevcut imar planlarını iptal ederek kaçak yapılaşmayı körüklemekte dolayısıyla Tahtalı Barajı’na en büyük zararı vermektedir.Diğer yandan evsel atıkların karıştığı lağım suları Tahtalı Barajı’nı kirletmeye devam ediyor ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planını yapmadığı yere ne arıtma tesisi, ne de kanalizasyon yapamıyor. Hazırlanmış olan imar planlarını da iptal ettiği için kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıkmıştır” dedi.



KOCAOĞLU’NDAN CEVAP BEKLİYORUM
Kocaoğlu’nun “Seçim vaadi” sözlerine de karşı çıkan Şeboy, “Beni bütün İzmir tanıyor hiçbir zaman siyasi menfaatim için hemşerilerime yalan söylemedim. Havzanın daraltılmasıyla bizim tarafımızdan imara açılması söz konusu olamaz. Çünkü imar planlarını yapma yetkisi Sayın Kocaoğlu’ndadır. Şimdi ben soruyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu bölgelerin imar planını yapmadığı takdirde buraları nasıl imara açılı? Bu soruma bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımız adına Sayın Başkan’dan cevap bekliyorum. Ayrıca bölgede oturan vatandaşlarımızdan atık su bedeli katı atık bedeli gibi her türlü parayı alıyorsunuz ama ne kanalizasyon sistemi, ne arıtma tesisi var. Pis sular Tahtalı’ya akmaya devam ediyor. Parasını İzmirlilerden tahsil ettiğiniz halde görevinizi yapmayarak barajın kirlenmesine sebep olan sizsiniz. Kuş uçuşu 60 kilometre ötedeki köylerde vatandaşlar evlerine çivi bile çakamıyor ancak Tahtalı Barajı’nın ağzındaki derelerde hayvanlar otluyor oralara dışkılıyor. Sizce hangisi barajı kirletiyo? Mevcut durumda mağdur olan köylerimizdir. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapması gereken gerekli tedbirleri alarak imar planlarını hazırlaması ya da iptal ettiği mevcut imar planlarını hayata geçirmesidir. Kısacası kendi görevini yapmasıdır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası