Ege Postası
Geri

Seçim çalışmasında 'hayat düzenini engelledi' gerekçesiyle 8 kişiye dava

Ankara'da, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) Genel Başkanı Güneş Gümüş'ün seçim etkinlikleri sırasında yaşanan polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan sekiz kişiye dava açıldı. İddianamede, "vatandaşların rutin hayat düzenini engellemek" ve "kamu malına zarar vermek" suçlamaları öne sürüldü. Gözaltı aracında meydana gelen 37 bin 500 TL'lik hasar, kamu malına zarar suçlamasının dayanağı oldu.
Seçim çalışmasında 'hayat düzenini engelledi' gerekçesiyle 8 kişiye dava
Haberler / 3. Sayfa
24 Mayıs 2024 Cuma 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mayıs 2023'te yapılan seçim çalışmalarında, Kızılay Yüksel Caddesi'nde dağıtılan seçim bildirileri nedeniyle SEP üyeleri ile polis arasında gerilim yaşandı. Polis, yaya trafiğini engelledikleri gerekçesiyle SEP üyelerinin bildiri dağıtımına müdahale etti ve gruba biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Bu sırada çevredeki bazı vatandaşlar da darp edilerek gözaltına alındı.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nden Hayri Demir'in aktardığına göre, gözaltına alınanlar arasında, daha önce benzer eylemlere katılmış tanınmış kişiler de bulunuyordu. Gözaltı süreci sırasında orantısız kuvvet kullanıldığı iddia edilirken, dava dosyasına göre, bir kişi polisin fiziki saldırısına uğrayarak çelik burunlu ayakkabılarla vurulduğunu, başında kanama ve yarılma olduğunu ifade etti.

İddianame Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, sekiz kişiye "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu malına zarar vermek" iddialarıyla dava açıldı. (T24 HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası