Ege Postası
Geri

Sedat Peker Kızılay'dan vazgeçti, 'Ahbap'a teslim edin' dedi

Sedat Peker‘in avukatı, yardım kolilerinin üzerinde ‘Sedat Peker’ isminin yer aldığı gerekçesiyle birtakım gözaltılar olduğunu ve Peker’in yardım kolileri konusunda görüş değiştirdiğini aktardı.
Sedat Peker Kızılay'dan vazgeçti, 'Ahbap'a teslim edin' dedi
Haberler / Politika
1 Nisan 2023 Cumartesi 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Maraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenlere  gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolilerinin üzerinde ‘Sedat Peker’ yazdığı için gözaltılar yapıldığını iddia etti.  Barkın, bu iddianın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Peker’in yardım kolilerinin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istediğini ancak daha sonra bu kararını değiştirdiğini söyledi.

Barkın, “Savcılık kararıyla fiilen çürüyecek yardım kolilerine dair Sayın Peker’in önerisi, kolilerin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıydı ancak görüş değiştirerek kolilerin AHBAP’a aktarılmasını önerdi” dedi.

Barkın’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Şu anda ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın sofralarında olması gereken Ramazan kolileri, Savcılığın müsadere kararıyla yediemin depolarında çürüyecek anlaşılan. Kısa süre sonra bozulacak gıda maddelerini çürümeye terk etmekten kim, nasıl fayda umar! Izdırap verici.”

Barkın, Peker ilk olarak Kızılay’a teslim edilmesini istediği yardım kolilerinin daha sonra AHBAP’a verilmesini istediğini belirterek, “İst. Anadolu Başsavcılığı kararıyla fiilen çürüyecek yardım kolilerine dair Sayın Peker’in önerisi,kolilerin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıydı ancak görüş değiştirerek kolilerin AHBAP’a aktarılmasını önerdi. Böylece en azından aracı aradan çıkmış olur” ifadelerini kullandı. (GAZETEDUVAR)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası