Ege Postası
Geri

Seferihisar, Çeşme ve Kemalpaşa’da muhtarlar unutulmadı

İzmir’in Seferihisar, Kemalpaşa ve Çeşme ilçelerinde, Muhtarlar Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi, muhtarların özel günü unutulmadı.
Seferihisar, Çeşme ve Kemalpaşa’da muhtarlar unutulmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ekim 2023 Perşembe 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, İzmir’in hemen hemen bütün ilçelerinde programlar vardı. 

Seferihisar'da tören!

Seferihisar Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Emniyet Müdürü Tahsin Kılıç, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt, Camikebir Mahallesi Muhtarı Refik Karaman ve Tepecik Mahallesi Muhtarı Azat Aktaş Atatürk Anıtı’na teşekkür çelengi sundu. Muhtarlar adına konuşan Camikebir Mahallesi Muhtarı Refik Karaman, “Günümüzde olan şekli ile muhtarlık birimlerinin temelleri ilk olarak 1829 senesinde İstabul’da atılmıştır. Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın devler kurumlarıyla ilişkilerinde önemli rol oynayan, hem devleti, hem milleti temsil etme görevini üstlenen muhtarlık müessesimiz, demokrasinin çekirdeğini oluşturmaktadır. Muhtarlık; halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara ileterek, çözüme ulaştırılması konusunda halkımızın en yakın yardımcısıdır” dedi.

Muhtarlar Günü Kemalpaşa’da da kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları çerçevesinde, Kemalpaşa’daki Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Programda Ulucak Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Muhtarı Muhammed Çıtak, muhtarlar adına bir konuşma yaptı.

Öte yandan, Kemalpaşa İlçe Ziraat Odası ev sahipliğinde, muhtarlar için kahvaltılı toplantı da yapıldı. Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, özverili çalışmalarından dolayı muhtarlara teşekkürlerini sundu. Kaymakam Sarı, muhtarlara günün anısına Cumhuriyetimizin 100. yılı için özel üretilmiş kalemlerden hediye etti.

Törene; Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aktekin, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Halil Yaşar Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Salih Şen, Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme’de de törenler vardı

Muhtarlar Günü nedeniyle, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda da tören yapıldı. Sakarya Mahallesi Muhtarı Fatma Altan Avşaroğlu ve Çakabey Mahallesi Muhtarı Birnaz Kopar Özer'in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ardıç Mahallesi Muhtarı Güven Köstekçi yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Resmi törene ayrıca; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, kurum-kuruluş temsilcileri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası