Yardım toplama faaliyetleri, depremin yaşandığı ilk gün dayanışma çağrısına çıkan Seferihisar Belediyesi’nin düğün salonunda gerçekleştiriliyor. Desteğe gelen gönüllüler gece gündüz farketmeden gelen malzemeleri bir an önce afet bölgesine göndermek için çalışıyor.
3 bin 400 kişilik dayanışma zinciri
4 günde 3 bin 400 kişinin dayanışmaya katıldığı Seferihisar’da her gün binlerce parça giysi, ayakkabı, gıda ve hijyen ürünü gönüllüler tarafından tasnif edilip kolileniyor ve afet bölgesine teslim edilmek üzere gönderiliyor.
Şimdiye kadar Seferihisar’dan İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım toplama merkezlerine 44 kamyon ve 10 tır yardım malzemesi gönderildiğini söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ‘’ 2020 yılında yaşadığımız deprem ve tsunaminin ardından Seferihisar halkı olarak doğal afetlere karşı çok hızlı organize olabiliyoruz. Şimdiye kadar İBB’nin yardım toplama merkezlerine gönderdiğimiz desteklerin dışında afet bölgesine 30 personelimizle birlikte belediyemizin ikram aracını ve iş makinelerini gönderdik. Yaşadığımız acı tarif edilemez. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acısını en derinden hissediyoruz ve yaşıyoruz. ‘’ dedi.
Dayanışma Çatısı ile 6 bin 500 kişiye sıcak yuva
Yardım kampanyasının yanı sıra Seferihisar’daki otel ve pansiyon işletmecileri ile eşyalı kiralık ev sahiplerine Dayanışma Çatısı kampanyası ile çağrıda bulunan Seferihisar Belediyesi, Sığacık, Akarca ve Ürkmez’deki otellerden 350 oda ve 50 adet evin depremzedelere açtığının bilgisini verdi. Önümüzdeki günlerde en önemli ihtiyacın uzun vadeli barınma olacağını belirten Başkan Yetişkin; ‘’ Depremin ilk haftasında arama kurtarma ve bölgedeki insanların gıda ve su gibi temel ihtiyaçlara erişmesi sağlandı. Milyonlarca vatandaşımız şu an dışarıda. Bir an önce onlara sıcak ve güvenli bir ortam sağlamak için Seferihisar’daki otel işletmecilerine ve ev sahiplerine çağrı yaptık. Sağolsunlar ikinci günde 6 bin 500 kişilik konaklama kapasitesine eriştik. Kapasitenin artması için daha fazla başvurunun gelmesini bekliyoruz’’ dedi.