Seferihisar’a hizmette kalite belgesi
Seferihisar Belediyesi ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2004 Şikayetlerin Ele Alınması Yönetim Sistemi kurulması konusunda Şubat Ayı’ndan beri devam eden çalışmalar sonucunda, yapılan dış denetimlerden başarıyla geçerek, hizmet kalitesini resmi olarak tescil eden belgelerine 16 Kasım 2012 tarihi kasım ayı itibariyle kavuştu.
İZMİR -Seferihisar Belediyesi ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2004 Şikayetlerin Ele Alınması Yönetim Sistemi kurulması konusunda Şubat Ayı’ndan beri devam eden çalışmalar sonucunda, yapılan dış denetimlerden başarıyla geçerek, hizmet kalitesini resmi olarak tescil eden belgelerine 16 Kasım 2012 tarihi kasım ayı itibariyle kavuştu.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ülkemizde artık özel şirketlerin yanı sıra başta hastaneler, eğitim kurumları vb. kamu kurumları da, verdikleri hizmetlerin belirli standartlara sahip olduğunu kanıtlayan Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip olma gayreti içinde. Bununla birlikte Türkiye çapında hala çok az sayıda belediye Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip. Seferihisar Belediyesi, denetimlerden başarıyla geçerek, sadece ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine değil, aynı zamanda ISO 10002:2004 Şikayetlerin Ele Alınması Yönetim Sistemi belgesine de sahip oldu. Tüm çalışanlarımız bu sürece inandı ve çok çaba gösterdi. Sonunda, Belediye hizmetlerinin kalitesini tescilleyen belgelerimize kavuştuk. Sahip olduğumuz kalite sistemleri sayesinde daha kaliteli hizmeti, daha az maliyetle ve daha kısa sürede hemşehrilerimize sunar hale gelmeyi amaçlıyoruz. Çıktığımız kalite yolculuğunda Kalite Sistemi Belgeleri’ne sahip olmak işin kolay kısmıydı. Bu belgelere sahip olmak omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yüklüyor. Kalite konusundaki bundan sonraki hedefimiz Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü kazanmak ” dedi.
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2004 Şikayetlerin Ele Alınması Yönetim Sistemi kalite tescil belgelerini alan Seferihisar Belediyesi şu konularda hizmette farkındalık yaratacak.
; “ Vatandaş Memnuniyeti, Optimum Maliyetle Çalışma, Sürekli Gelişim, Kaynakların Verimli Kullanılması, Etkin Hizmet Üretimi, Kırtasiyeciliğin Azalması, Kurum İçinde Çalışma Barışı, Disiplinli, Planlı ve Düzenli Çalışma, Demokratikleşme, Şeffaflık – Denetlenebilirlik, Vatandaş Katılımı, Vatandaş İhtiyaçlarının Karşılanması, Hizmetin Zamanında Sunulması, Hizmet Miktarının Yeterliliği, Hizmete Erişimin Mümkün Olması, Süreklilik, Hassaslık – Güvenilirlik, Ekonomiklik, Tüm Çalışanların Katılımı” konularında verdiği hizmet kalitesini arttıracak.