Ege Postası
Geri

Şehit ailelerinden barış sürecine ‘kardeşlik’ desteği

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 90 şehit ve gazi ailesini Çanakkale şehitliğine gönderdi. Çoğu ilk kez Çanakkale’ye gidecek olan Diyarbakırlı aileler, oradaki şehit ve gazi yakınlarıyla görüşme imkanı bulacak....
Şehit ailelerinden barış sürecine ‘kardeşlik’ desteği
Haberler / Güncel
13 Kasım 2013 Çarşamba 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 90 şehit ve gazi ailesini Çanakkale şehitliğine gönderdi. Çoğu ilk kez Çanakkale’ye gidecek olan Diyarbakırlı aileler, oradaki şehit ve gazi yakınlarıyla görüşme imkanı bulacak. Aileleri havaalanından uğurlayan Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürü Hidayet Bozkurt, “Ailelerin çoğu ilk kez Çanakkale’ye, şehitliğe gidiyor. Bu açıdan önemli buluyoruz. Kardeşliğin gelişmesi açısından sürece katkı sunması açısından önemli bir adım çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehir merkezi ve ilçelerde ikamet eden şehit ailelerine yönelik İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenledi. Gezi kapsamında Çanakkale şehitliğini ziyaret edecek olan Diyarbakırlı şehit aileleri, daha sonra İstanbul’daki tarihi yerleri görme imkanı bulacak. Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozkurt, yardımcısı Cengiz İzol ile birlikte 90 şehit ve gazi ailesini havaalanından İstanbul’a uğurladı. Burada 'a açıklamalarda bulunan Bozkurt, gezinin herhangi bir proje kapsamında değil, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’ın talimatıyla şehre has bir çalışma olduğunu söyledi.

Amaçlarının, Diyarbakırlı şehit ve gazi ailelerini Çanakkale’deki şehit ve gazi yakınlarıyla tanıştırmak, kültür alış verişinde bulunmalarını sağlamak olduğunu belirten Bozkurt, “Şehit ve gaziliğin ne kadar önemli bir mevki olduğuyla alakalı insanları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu bir proje değil Diyarbakır’a has bir şey. Sayın valimizin talimatlarıyla yapılan bir gezi. İnşallah süreç içinde Diyarbakır’da bulunan şehit ve gazi yakınlarını peyderpey ülkenin farklı yerlerine, Çanakkale’ye, Kıbrıs’taki şehitliği görmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

"ÇANAKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ DİYARBAKIR’DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ"

Ailelerin çoğunun ilk kez Çanakkale’ye, şehitliğe gideceğini anlatan Bozkurt, “Bunu, kardeşliğin gelişmesi açısından, sürece katkı sunması açısından önemli bir adım olarak görüyoruz. Aynı vatan ve toprak için hep birlikte şehit olduğumuz bir anavatanımız var. Bu konuyla ilgili kardeşliğimizi daha çok nasıl pekiştiririz çerçevesi içindi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Gezi kapsamında İstanbul’da tarihi, manevi ve turistik yerlerin de gezileceğini belirten Bozkurt, “Misafirlerimiz, daha sonra Çanakkale’ye geçip orada Orduevi’nde kalacak. Çanakkale’deki programın ardından tekrar İstanbul’a dönülecek. Ayasofya ve diğer tarihi camiler gezildikten sonra Diyarbakır’a dönülecek.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da şehit ve gazi derneklerinin çok aktif olduğunu hatırlatan Bozkurt, oradaki şehit aileleriyle kurulacak iyi bir iletişimin ardından aileleri Diyarbakır’da ağırlayabileceklerini kaydetti. Doğu ve batı kardeşliği adına çok farklı alanlarda geziler düzenlediklerini de dile getiren Bozkurt, “Kurumlarımızda kalan misafirlerimizi, çocuklarımızı diğer illerimize götürüp getiriyoruz. Şu an bakmakla yükümlü olduğumuz koruma altında 250 misafirimiz var, o konuyla alakalı, Türkiye’nin her tarafındaki kardeşleriyle buluşmalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası