Ege Postası
Geri

Sel felaketi Meclis gündeminde: Kırkpınar’dan ‘taşkın’ tepkisi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM’de yaptığı konuşmada İzmir’de yaşanan sel felaketine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “İzmir'de altyapıyla ilgili sorunlar 30 yıldır çözümlenemiyor. Her yağmur sonrası aynı sorunu yaşayan İzmir’e hizmet götürülmüyor. Vatandaş cezalandırılmak isteniyor. İzmirlinin çilesi bu gidişle bitecek gibi de gözükmüyor” dedi.
Sel felaketi Meclis gündeminde: Kırkpınar’dan ‘taşkın’ tepkisi
Haberler / Politika
29 Kasım 2023 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen sağanak yağışın ardından deniz taştı ve Alsancak ve Mavişehir sular altında kaldı.

Yaşanan sel felaketini İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar TBMM’ye taşıdı. İzmir’in cezalandırıldığını vurgulayan Kırkpınar,  “İzmirlinin çilesi bu gidişle bitecek gibi de gözükmüyor” dedi.

“DOĞA OLAYLARINI AFETE DÖNÜŞTÜREN BİZLERİZ”

Maddi hasarın tahmin edilenden fazla olduğuna dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar, “Pazar günü havaların soğumasıyla birlikte bastıran sağanak yağış İzmir'de hayatı durma noktasına getirdi. İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yoğun yağışın ardından denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı. Sahile yakın sitelerde vatandaşlar evlerinden çıkamaz hale geldi. Çok sayıda iş yeri, apartman ve dükkanı su bastı hep beraber. Bölgede elektrikler kesildi. Araçlar sulara gömüldü. Maddi hasar tahmin edilenden çok fazla. Yaşanan doğa olaylarını afete dönüştüren bizleriz” ifadelerine yer verdi.

“İZMİRLİNİN ÇİLESİ BİTMİYOR”

Hollanda örneği veren Kırkpınar, “Topraklarının önemli kısmı deniz seviyesinin altında olan Hollanda'ya baktığımızda ülkenin yüzde 50’si deniz seviyesinin sadece 1 metre üzerinde veya altında bulunuyor. Hollandalılar bu su baskınlarına karşı özgün ve karmaşık mega yapıları inşa ediyorlar. İzmir'de ise altyapıyla ilgili sorunlar 30 yıldır çözümlenemiyor. Her yağmur sonrası aynı sorunu yaşayan İzmir’e hizmet götürülmüyor. Vatandaş cezalandırılmak isteniyor. İzmirlinin çilesi bu gidişle bitecek gibi de gözükmüyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası