Ege Postası
Geri

Selçuk'ta Yörük şenliği coşkusu

İzmir'in Selçuk ilçesinde, bu yıl 5'incisi düzenlenen Barutçu Yörük Kültürü Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Selçuk'ta Yörük şenliği coşkusu
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Nisan 2018 Pazartesi 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Selçuk'ta Yörük kültürünü yaşatmak için 5'incisi bu yıl ilk kez kırsal Barutçu Mahellesi'nin İnpınar Yaylası'nda düzenlenen Barutçu Yörük Kültürü Şenliği'ne, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fahrettin Eren, Barutçu Mahallesi Muhtarı Sami Özder sivil toplum, meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda Selçuklu katıldı. Selçuk'un yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen Yörükler sabahın erken saatlerinden itibaren İnpınar Yaylası'na akın etti. Eğlence ve etkinliklerle dolu şenlikte Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, kaynayan kazanların başına geçip, birlikte keşkek dövdü. Artemis Kadın El Emeği Pazarı'nın da kurulduğu şenlikte Başkan Bakıcı ve beraberindekiler yöresel lezzetlerin ve el emeği ürünlerin satıldığı stantları gezdi.

Etkinlikte, Barutçu Yörük Derneği adına konuşan Kerim Özler, İnpınar Yaylası'nın Yörükler için her zaman önemli bir yer olduğuna dikkati çekti. Özler, İnpınar Yaylası'nın bir mesire alanına dönüşmesi için çok mücadele ettiklerini belirtip, "Burası çok eski çağlardan beri kışlık bir yayla olarak kullanılmıştır. Yörük Şenliğimiz'in İnpınar Yaylası'nda yapılması için bizlere destek veren, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

"BU ŞENLİK BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KATKI SUNUYOR"

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da bu yıl beşincisini düzenledikleri Barutçu Yörük Kültürü Şenliği'nin en önemli unsurunun İnpınar Yaylası'nda yapılmış olması olduğuna dikkati çekti. Şenliği Selçuk Efes Turizm Vakfı ile birlikte düzenlediklerini de belirten Başkan Bakıcı, birlik beraberlik mesajı verdi. Başkan Bakıcı şöyle devam etti:

"Farklı düşünceler içerisinde olabiliriz. Bu doğaldır. Ama bunun ötesinde bizler hemşehriyiz, kardeşiz. Bence bugün üzerinde durmamız gereken en önemli konu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Onun için bu etkinliğin birlik ve beraberliğimize katkı koymasını diliyorum. Bu ortamları güçlü kılmak zorundayız. Birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birlik ve beraberliğimizi oluşturan en büyük liderimizdir. O sadece ülkemiz açısından değil dünyanın mazlum ülkeleri açısından da bir liderdir. Bir kez daha 'Ne mutlu Türküm diyene."

TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından etkinlik, Selçuk Efes Folklor Grubu ve Zeytinköy Zeybek Grubu'nun gösterileri ile İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu on bir sanatçı ve iki solistiyle verdiği konserle devam etti. Topluluğun solistleri Tahsin Duru ve Gülseren Aygül, başta Ege olmak üzere çeşitli bölgelerden sevilen türküleri seslendirdi. Şenlik, Selçuk Ziraat Odası, Selçuk İlçe Tarım Kredi Kooperatifi ve bazı tarım firmalarının katkılarıyla yapılan çekilişte üreticilere tohum, tarım gereçleri ve bazı tarımsal cihazlar hediye edilmesiyle sona erdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası