Ege Postası
Geri

Selçuk'ta depolanan mandalinalar 'Drencher' ile ilaçlanacak

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde bu kış ürettiği mandalinalarını depolamak isteyen üreticiler için Selçuk Belediyesi tarafından alınan ilaçlama makinası 'Drencher' aralık ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Selçuk'ta depolanan mandalinalar 'Drencher' ile ilaçlanacak
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2015 Salı 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kış mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden biri olan mandalina, Selçuk Belediyesi Deppo Efes Meyve Paketleme ve Depolama Tesisleri'nde bu yıl da yerini alacak. Bölgede ilk kez Deppo Efes'te üreticilerin hizmetine sunulacak olan Drencher makinasının aralık ayında hizmet vermeye başlayacağını açıklayan AK Parti Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, tarımsal faaliyetlerin son derece yaygın olduğu ilçede zeytin, şeftali ve nar gibi mandalinanın da önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Selçuk'ta toplanan mandalinanın geçen yıla göre yüzde 20 artmasını beklediklerini ifade eden Başkan Bakıcı, üretilen mandalinanın yüzde 80'inin de Rusya ve Ukrayna'ya ihraç edilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Bakıcı, Deppo Efes'e 100 bin tonun üzerinde mandalina girmesini beklediklerini söyleyerek "Drencher makinası, bölgedeki narenciye üretimine bağlı olarak saatte 24 bin kilo ürün ilaçlayacak. Bu sistem sayesinde üreticilerimizin maliyeti yarı yarıya düşmüş olacak" dedi. 

İlaçlama ve sarartma sisteminin AB standartlarına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirten Deppo Efes'in Ziraat Mühendisi Mustafa Görgün, "Drencher makinası, üzerindeki Fungisit ve zararlıları yok ederek ürünlerin küflenmesini ve erken bozulmasına engel olur, aynı zamanda, problemli ürünlerin kasa içindeki diğer ürünlere etki etmesini engeller ve sağlam ürünleri bozulmadan muhafaza eder. Makina palet bazında ilaçlama yaparak işçilikten ve zamandan büyük avantaj sağlar. Böylece ürününü depolamak isteyen üreticinin işçilik masrafı düşer ve ürünler doğru bir şekilde ilaçlanarak dayanımı arttırılır" diye konuştu.



SELÇUK'TAN YURT DIŞINA
Deppo Efes sorumlu müdürü Ömer Soysal ise; Selçuklu çiftçilerin ürünlerine katma değer kazandırmayı hedeflediklerini söyleyerek "Geçen yıl Deppo Efes Soğuk Hava İşletmesi'nin ilk senesiydi. Üretici ürününü depolamak yerine direkt tüccara satmıştı. Deppo Efes'te depolanan ürünlerin pazardaki değerinin arttığını gören üretici, bu payı tüccarla paylaşmak yerine, kendisine kar olarak düşünüp, ürününü depolamayı tercih ediyor. Deppo Efes'te 5 bin ton nar bulunuyor. Bu ürünlerin bir kısmı da Deppo Efes'te ön soğutma yapılarak ihraç ediliyor. İhraç edilen ülkeler Irak, İran, Suudi Arabistan, Hollanda, İngiltere, Almanya, Dubai ve Belarus'tur. Ayrıca Hollanda'ya ihraç edilen ürünler oradan farklı ülkelere dağılıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası