Ege Postası
Geri

Selvitopu 2. dönemde iddialı

31 Mart seçimlerinde İzmir'de CHP'den yerini koruyan iki belediye başkanından birisi olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yeniden dönemde devam eden projeleri ve yapacaklarını Egepostası’na anlattı. Selvitopu 2. dönemde iddialı
Selvitopu 2. dönemde iddialı
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Haziran 2019 Cuma 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İkinci döneminde artık tamamen projelere odaklanacağını belirten ve 38 yıldır İzmir’de kamu görevi yapan Karabağlar Belediye Başkan Selvitopu Karabağlar'ı baştan yaratmak istiyor. Selvitopu, "Tek yere endekslenmeyeceğiz.  Karabağlar’ı bütüncül olarak değerlendireceğiz" dedi.

İzmir’in ikinci büyük ilçesinde Başkan Selvitopu’nun hedefi proje ekibi tarafından yaratılan bütün projeleri bitirmek.

‘İZMİR ÜÇÜNCÜ BÜYÜK MEYDANINA KAVUŞACAK’

Bittiğinde Konak ve Cumhuriyet Meydanı'ndan sonra İzmir'in üçüncü büyük meydanı olacak, ülke çapında yarışmayla  projelendirilen ancak mahkemelik olan Karabağlar Kent Meydanı'ndaki son durumu açıklayan Selvitopu "Meydanımızdan vazgeçmedik. Yargı belediye lehine karar verdi. Sadece içinde bir tane parsel var. Yer koşulu verilmiş, imar hakkı karşıda. İmar planının iptali için dava açtı ve kaybetti. Ama onun temyizi olacak, karar düzeltme istekleri olacak. O süreçler devam ediyor. Başka bir engeli yok. Sonrasında çalışmalara başlayacağız. İzmir üçüncü büyük meydanına kavuşacak" dedi.

'ÜNİVERSİTEYİ İSTEYEN BİZİZ'

Seçim öncesi de tartışmalara neden olan İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüs alanı olması beklenen 80 hektarlık arazi için konuşan Başkan Selvitopu, "Biz tamamının üniversite için kullanılmasını istiyoruz. Fakat bakanlık bizim kamuoyunu bilgilendirmemiz  ve kampanyalarımız sonrası üniversitesi için 38 hektar ancak bu alan çok yetersiz. Zaten tamamı 80 hektar. Üniversite arazisinin hemen yukarısını imara açtılar. Buraları niye imara açıyorsun. Biz bütün bu alan üniversite olsun istiyoruz. Çünkü üniversitenin araziye ihtiyacı olur. Örnek olarak İzmir Yüksek Teknoloji'nin arazisi 200 hektar. Yani biz konuta açılmaya itiraz ediyoruz. AKP'lilerin yaratmaya çalıştığı 'Belediye üniversiteye karşı' gibi bir yaklaşımımız yok. Üniversiteyi savunan ve isteyen biziz. Devletin arazisini niye konuta açıyorsun, masum bir davranış olarak görmüyoruz. Bu alan birilerine söz verilmiş o yüzden böyle bir tutumla karşılaşıyoruz" dedi.

'BURADAKİ YEŞİLİ KAYBEDERSEK YAZIK OLUR'

31 Mart seçimleri öncesi AK Parti Adayı Nihat Zeybekci'nin İzmir'e yapmayı vaat ettiği Millet Bahçeleri'nden birisi olan Poligon deresindeki askeri arazi hakkında konuşan Başkan Selvitopu, "Burası toplam 300 hektarlık büyük bir alan. Bizim ve Balçova Beledeyisi sınırları içinde kalıyor. İçerisinde 'arsa mağdurları'nın hak iddia ettiği yerlerin bir kısmı da var. Biz buranın tamamen rekreasyon arazisi olarak düzenlenmesini istiyoruz. Bizim derdimizi burası yeşil alan olsun. Ama sadece bizim girişimlerimizle bu iş olmaz. Kamuoyu  gücü lazım. Büyükşehir Belediyesi'nin de el atması lazım. Yani buradaki yeşili kaybedersek yazık olur. Gelirler buraya rezidanslar dikerler bu da İzmir’e yapılan en büyük ihanetlerden biri olur. Bu doku korunsun, hepsi de devletin malı. Kamulaştırmada yok, bir kaç küçük düzenlemeyle önünde hiçbir engel yok” dedi.

KAVACIK ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Selvitopu, "Kavacık projelerimiz devam ediyor. İZSU’nun alt yapı yenileme ve drenaj çalışmaları olacak. Bu çalışmalar biter bitmez bizde üst yapı çalışmalarına hemen gireceğiz. Meydanı düzenleyeceğiz. Projemiz hazır. Bir köyevi projemiz var. Köy düğünleri burada olacak, toplantılar olacak. Köylüler düğünleri orada yapılsın istiyor. İzmirli Kavacık’a gelsin istiyor. Yine meydanda kooperatiflerimize satış yapabilecekleri yerler yapacağız. Sokakları bir bir yenileceğiz. Bir de Kavacık’ta büyük bir çınar var, altında su kaynağı var. Burada da yürüyüş parkuları yapacağız. Bu çınarı görmeye gelenler bi çay içip gidiyor. Böylelikle Kavacık’a gelen hemen geçip gitmeyecek. Kavacık bir çekim merkezi olacak” dedi.  Uzundere’de benzer bir projemiz olacak" dedi. 

YENİ BULVARLAR AÇACAĞIZ

Kent yenilemenin sadece Kentsel Dönüşüm projeleriyle olamayacağını belirten Başkan Selvitopu “Sadece kentsel dönüşüm projeleriyle kent düzelmez bulvarların açılması lazım. Eskizmir Caddesi’nin açılması, 5714/1 sokağının açılması, Sırrı Atalay Caddesi’nin açılması gibi. Biz bunları Büyükşehir Belediyesi’ne önerdik. Büyükşehir bir kısımna başladı zaten. Bizden seçim öncesi ‘Karabağlar’da ne yapılabilir’ diye istekte bulundular, ben de 7 proje içeren bir dosya gönderdim. Bunlardan dördü bulvar projeleri. Bizim bütçemizle bu bulvarları açma gücümüz yok. Ayrıca Mimkent Kültür Merkezi Projemiz var, Büyükşehir Belediyemizin ihaleye çıkmasını bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN'IN TASARRUFU

Büyükşehir’in şirketlerinde yaşanan kadro değişikliğini de değerlendiren Başkan Selvitopu “Bu tür atamalar tamaman belediye başkanının tasarufudur. Tamamen normal karşılıyorum. Eleştiriler oluyor ama hemen bir şey söylemek doğru olmaz. Belediye şirketlerinde tamamen insiyatif başkandadır. Şu niye geldi bu niye gitti diye sorgulamak doğru olmaz. Her başkan döneminde olur böyle tasarufflar. Belediye bürokrasinde bence büyük bir değişiklik yok. Ben şirketleri çok önemsemiyorum. Çünkü belediyeyi sürükleyecek olan Büyükşehir kadroları, İZSU ve ESHOT’tur. Onlarda da büyük bir değişiklik görmüyorum" dedi.

BU DÖNEM BİTMESİ PLANLANAN PROJELER:

LİMONTEPE SEMT MERKEZİ: Üç katlı tesis, semt merkezi ve taziye olarak olarak hizmet verecek. İhalesi yapıldı.

166 SOKAK YÜRÜYEN MENDİVEN PROJESİ

TAHSİN YAZICIOĞLU MAHALLESİ GENÇLİK MERKEZİ: İki kapalı spor salonu, 2 bin kişilik stadyum, tenis kortları olacak. Yüzme havuzu, basketbol sahası ve buz pateni büstü olacak. Yüzme havuzunun üstü kapatılması da düşünülüyor.

ÇALIKUŞU SEMT MERKEZİ 

UZUNDERE STK MERKEZİ: Sivil Toplum kuruluşlarına yeri verilecek, toplantı salonları olacak. Amfitiyatrosu da olacak. Örneğin Erzurumlular derneği her türlü buluşmasını burada yapabilecek. 

ALİ FUAT CEBESOY MAHALLESİ KÜLTÜR MERKEZİYEŞİLYURT PAZAR YERİ PROJESİ: Mevcut Pazar yeri yenilecek, üstü örtülecek ve altı otopark haline getirilecek. 

ESENTEPE PAZAR YERİ


MOBİLYACILAR MESLEKİ EĞİTİM VE SOSYAL TESİSİ


KİBAR MAHALLESİ PAZAR YERİ




YURTOĞLU MAHALLESİ PAZAR YERİ
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası