Ege Postası
Geri

Sendikalar arasında facebook savaşı

TÜM Bel Sendikası İZSU işyeri temsilcisi Birkan Acar'ın, facebook hesabında 17 Aralık 2015 tarihinde “ben de size yetki/emek hırsızlarını tanıtayım" biçiminde bir paylaşımı üzerine Tüm Yerel Sen tarafından Acar ve Şube yöneticilerinin mahkemeye verilmesi iki sendika arasında gerginliği artırdı.
Sendikalar arasında facebook savaşı
Haberler / İzmir
14 Haziran 2016 Salı 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak İZSU Binası önünde toplanan Tüm Bel Sen Sendikası yöneticimleri konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bu arada Tüm Bel Ben tarafından yapılan basın açıklamasını hemen karşıda Büyükşehir Belediyesi önünde uzun süredir eylemlerini sürdüren Tüm Yerel Sen üyeleri tarafından dikatle izlendi. 



YÖNTEM AYNI SALDIRI AYNI
Tüm Bel Sen 1. Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır tarafından yapılan açıklamada 10 Aralık 2015 tarihinde Tüm Yerel Sen'in Selçuk Belediyesi'nde yetkili oldukarı yolundaki açıklamaları üzerine, sendikalarının İZSU işyeri temsilcisi Birkan Acar'ın, facebook hesabından açıklama yaptığını hatırlattı. Bozkir, "Kendi özel sayfasında 17 Aralık 2015 tarihinde 'ben de size yetki/emek hırsızlarını tanıtayım' biçiminde bir paylaşımda bulunarak bu yalanı boşa çıkarmak istemiştir. Gerçekte de durum arkadaşımızın paylaştığı gibidir. Söz konusu tarihte yetki 4688 sayılı yasaya göre 2015 yılı tutanaklarında belirtildiği üzere sendikamızdadır ve Tüm Yerel-Sen'in yapmak istediği, aynı İzmir Büyükşehir'de yaşadığımız gibi yetkimizi çalmak, emekçilerin iradesini hiçe saymaktadır. Bunun adı da emek hırsızlığıdır. İZSU İşyeri Temsilcimiz Birkan ACAR'ın facebook paylaşımı üzerinden, Tüm Yerel-Sen hem idareye, hem de savcılığa ihbarda bulunmuştur. Arkadaşımız hakkında adli ve idari soruşturmalar açılmıştır. AKP'li Ankara Büyükşehir ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinde isimsiz mektuplarla sendika yönetici ve temsilcilerimizin işten atıldığı bu dönemde kendine emek örgütüyüm diyen Tüm Yerel-Sen, arkadaşlarımızı fişleyerek hedef haline getirip işten attırmak istemektedir. 
Emekçilere karşı AKP ile aynı yöntemleri kullanan bu paravan sendika tarihe AKP'nin muhbir yandaşı olarak geçecektir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası