Ege Postası
Geri

Sendikalardan doktor bıçaklamaya tepki

Türk Sağlık Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Aliağa Devlet Hastanesinde görev yapan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Osman Saffet Doğanay’ın, cerrahi müdahalede bulunduğu hastası tarafından hastane bahçesinde 4 ayrı yerinden bıçaklanmasına tepki gösterdi.
Sendikalardan doktor bıçaklamaya tepki
Haberler / İzmir
8 Aralık 2016 Perşembe 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Türk Sağlık Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’un yaptığı açıklamaya göre, 7 Aralık günü saat 14.00 sularında Aliağa Devlet Hastanesinde görev yapan Osman Saffet Doğanay, cerrahi müdahalede bulunduğu hastası tarafından hastane bahçesinde 4 ayrı yerinden bıçaklandı.

İzmir'de iki bıçaklı dehşet

Olayı gündeme taşıyan Sendika Başkanı Doğruyol, yaralı cerraha hekim arkadaşları tarafından müdahalede bulunulduğunu söyledi. Dr. Saffet Doğanay’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini veren Doğruyol, "Son yıllarda uygulanan vatandaş memnuniyeti odaklı sağlık politikalarının sonucunda sağlıkta şiddet vakaları kat be kat artmış, her gün onlarca hakaret, küfür ve şiddete sağlık çalışanları maruz kalır hale gelmiştir. Oysaki sağlık hizmeti vatandaş memnuniyetinden ziyade vatandaşa doğru teşhis ve tedavinin yapılmasına odaklanmalıdır. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü olumsuz davranışta sağlık çalışanlarının sahipsiz kaldığı da bir gerçektir. Kurum avukatları yaşanan mağduriyetlere anında müdahale etmelidir. Özellikle 663 Sayılı KHK ile sağlık hizmetleri ticaret mantığıyla yürütülmeye başlanmış, sağlık çalışanları sağlık hizmeti sunan meslek gurubundan ziyade, vasıfsız işçi gibi görülür olunmuştur. Sağlık çalışanının verdiği hizmetin kalitesi ön plana çıkması gerekirken, verdiği hizmetin çokluğu, kuruma kazandırdığı para ön plana çıkmıştır. Cerrah arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. (İHA)

'Can kurtarırken canımızdan oluyoruz'

 

Genel Sağlık-İş'ten doktor bıçaklamaya tepki

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, İzmir'in Aliağa Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Osman Saffet Doğanay'ın, hastane bahçesinde bir hasta tarafından bıçaklanmasına tepki gösterdi.

Acil servisteki ilk müdahalenin ardından ameliyata alınan, Genel Sağlık- İş üyesi olduğunu belirttiği Doğanay'ın sağlık durumunun iyi olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Bacaksız, "Ülkemizde son dönemde ciddi artış gösteren sağlık çalışanlarına şiddet haberleri kaygılarımızı artırmaktadır. Neredeyse her gün bir sağlık çalışanı şiddete uğramakta, hayat kurtarmaya çalışan sağlık çalışanları hayati tehlike altında görev yapmaktadır. Sağlıkta şiddetin asıl nedeni hükümetin yanlış sağlık politikaları ve sağlıkta dönüşüm programıdır. Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte sosyal devletin görevi olan sağlık hizmeti özel sektör desteklenerek ticarileştirilmiştir. Hükümet yetkilileri sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamalarında halka; herhangi bir ücret ödemeden, hiç sıra beklemeden, istediği hekimi seçebileceği ve her türlü talebinin karşılanacağı gibi gerçeği yansıtmayan mesajlarla yanlış toplumsal algı oluşturmaktadır. Tıbbi gerekliliğe, sağlık kurumlarının olanaklarına, çalışan sayısına bakılmaksızın her istediğini istediği anda almak isteyen "müşteri' mantığı ile sağlık personeline saldırılmaktadır" dedi. Zekiye Bacaksız, Dr. Osman Saffet Doğanay'a acil şifalar diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası