Ege Postası
Geri

Şengül'den 2B açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Aydı n Şengül, Gaziemir Sarnıç’ta 2B çalışmalarının söz verildiği gibi tüm hızıyla devam ettiğini, 13 Mart’ta askıya çıkacağını ve Haziran ayında tapuların dağıtılmasının planlandığını açıkladı.
Şengül'den 2B açıklaması
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2015 Perşembe 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şengül, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 
“Sadece Sarnıç’ta değil, tüm Türkiye’de 2B sorunu için 26 Nisan 2012’de bir yasa çıkardık.
 
Fakat, Sarnıç’ın kendine özgü bir sorunu olduğu için 2B çalışmaları 26 Kasım 2012 de durdu.  Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda ise yarım kalan 2B çalışmalarının 14 Ocak 2015 den itibaren yeniden başlandı. Bu konuyla ilgili 8 kişilik özel bir ekip görevlendirildi. Bu ekip Gaziemir Kaymakamlığı’nda irtibat odası oluşturularak çalışmalarını sürdürüyor. Arazi ekibi yeni bina ve muhdesatları ölçerek projeye dahil etti ve ölçme işlemleri tamamlandı. 13 Mart’ta askı ilanın yapılması ve Haziran ayı içinde de tapuların dağıtılması planlanıyor”
 
Sarnıç’ta 2b yasasından yaklaşık 8 bin 945 kişinin yararlanacağını ifade eden Şengül, “Uygulamaya alınan parsel sayısı 2 bin 429, toplam kullanıcı sayısının 2 bin 420, 3 katlı binadaki kullanıcı sayısı 1.437, 2 katlı binadaki kullanıcı sayısı  537, 1 katlı binadaki kullanıcı sayısı   230, Arsa bazında kullanıcı sayısı 47 Tarla bazında kullanıcı sayısı 82 dir” diye konuştu.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası