Ege Postası
Geri

Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini değerlendirdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin, “Dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerimiz bulunan Rusya Federasyonu ve Ukrayna’nın bu meseleyi uluslararası hukuk ve Minsk Mutabakatları çerçevesinde, diplomasi ve diyalog yoluyla acilen çözüme kavuşturması en samimi dileğimizdir” dedi.
Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini değerlendirdi
Haberler / Güncel
25 Şubat 2022 Cuma 00:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mustafa Şentop, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini değerlendirdi. Şentop, şunları kaydetti:

“Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna’ya başlatılan askeri harekâtı kabul edilemez buluyoruz. Bu saldırı, başta bölgemizin istikrarı olmak üzere dünyada barış ve güvenliği sarsabilecek tehlikeli bir adımdır. Dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerimiz bulunan Rusya Federasyonu ve Ukrayna’nın bu meseleyi uluslararası hukuk ve Minsk Mutabakatları çerçevesinde, diplomasi ve diyalog yoluyla acilen çözüme kavuşturması en samimi dileğimizdir.

Savaşın kazananı olmayacağını bir kere daha hatırlatırken Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğimizin altını çiziyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası