Ege Postası
Geri

Şentop'tan Almanya'ya kınama mektubu

TBMM Başkanı Şentop, Almanya Meclis Başkan Yardımcısı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle Almanya Meclis Başkanı'na kınama mektubu gönderdi. Şentop, "Bu ifadeyi şiddetle kınıyor ve bir meclis başkan yardımcısına yakıştırmıyoruz." dedi.
Şentop'tan Almanya'ya kınama mektubu
Haberler / Dünya
28 Eylül 2022 Çarşamba 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Şentop, Almanya Meclis Başkan Yardımcısı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle Almanya Meclis Başkanı'na kınama mektubu gönderdi.

Şentop, "Bu ifadeyi şiddetle kınıyor ve bir meclis başkan yardımcısına yakıştırmıyoruz." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN ALMANYA'YA SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Almanya’nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine sert tepki gösterildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Almanya'nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz.

Kubicki’nin bu kabul edilemez ifadeleri, adıgeçenin Parlamento Başkan Yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi, siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksundur. Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir.

Bu konudaki güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası