Ege Postası
Geri

Serap'ı öldürene önce ceza, sonra tahliye

İzmir'de, askeri casusluk adıyla bilinen 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 10 ay tutuklu kalıp beraat eden Serap Alagöz Türkekul'a çarparak ölümüne neden olmaktan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sürücü İbrahim Çalıklı önce ceza aldı, ardından da tahliye edildi.
Serap'ı öldürene önce ceza, sonra tahliye
Haberler / 3. Sayfa
16 Kasım 2016 Çarşamba 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Davaya konu olan kaza geçen 30 Mayıs'ta, İzmir - Çeşme Otoyolu'nda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında meydana geldi. 35 AK 2920 plakalı otomobili kullanan 38 yaşındaki Serap Alagöz Türkekul, önünde 35 DA 8038 plakalı motosikletle giden eşi Yiğitcan Türkekul'un kaza yapması üzerine, yardım etmek için emniyet şeridinde durdu. Bariyerlerin hemen yanında duran eşinin yanına koşan Serap Alagöz Türkekul'a, bu sırada yoldan geçen İbrahim Çalıklı yönetimindeki 45 B 3583 plakalı manav kamyoneti çarptı. Önde duran otomobille kamyonet arasında sıkışan Türkekul ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede öldü. Kazadan sonra gözaltına alınan kamyonet sürücüsü İbrahim Çalıklı tutuklandı. 

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Sinan Erdem , Trafik bilirkişi raporuna göre sürücü İbrahim Çalıklı'nın 'asli' ölen Serap Alagöz Türkekul'un ise 'tali' kusurlu olduğunu vurguladı. Sürücü Çılıklı hakkında, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. 

İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen son duruşmaya, tutuklu yargılanan İbrahim Çalıklı ile tarafıların avukatları katıldı. İbrahim Çalıklı, kazada kendisinin herhangi bir kusurunun bulunmadığını, ceza konusunda takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi. Ölen Türkekul'un yakınlarının avukatları ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Hakim, sanık İbrahim Çalıklı'yı önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 2 yıl 1 ay hapse indirip, tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak tahliyesine karar verdi.

İKİNCİ KEZ EVLENMİŞTİ

Kazada ölen Serap Alagöz Türkekul, aralarında üst düzey muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 sanıklı, İzmir'deki 'askeri casusluk' adıyla bilinen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında 10 ay tutuklu kaldı. Tahliye olduktan sonra mutluluk hayalleri kuran Serap Alagöz Türkekul, ölmeden 1.5 yıl önce Yiğitcan Türkekul ile ikinci evliliğini yapmış, geçen şubat ayında da yargılandığı davada diğer sanıklarla birlikte beraat etmişti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası