Ege Postası
Geri

Seri cinayetlerin sanığı hakim karşısında

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2011 yılında 2 kamyon şoförü ve bir çobanı öldürdüğü gerekçesiyle 3 kez ömür boyu hapis cezası alan 38 yaşındaki Salim Olaş, 2009 yılında akaryakıt istasyonu görevlisi 30 yaşındaki Asım Dağlı ile aynı yaştaki Mustafa Kökçü'yü öldürdüğü iddiasıyla yeniden hakim karşısına çıktı.
Seri cinayetlerin sanığı hakim karşısında
Haberler / 3. Sayfa
2 Ekim 2015 Cuma 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fethiye- Antalya karayolunda 10 Aralık 2009'da Bayram Kiremitli'ye ait akaryakıt istasyonunda görevli Asım Dağlı tesisin dinlenme yerinde ölü bulunurken, istasyonun hemen yanındaki otomobilin sürücü koltuğunda ağır yaralı bulunan Mustafa Kökçü de hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. Pompalı tüfekle Asım Dağlı'yı boynundan, kovaladığı Mustafa Kökçü'yü ise sırtından vurup öldüren cinayet şüphelisi, Dağlı'nın cebinden 670 lira alarak kayıplara karıştı.

6 yıl aydınlatılamayan cinayet, kamyon şoförleri Osman Sevinç, Mustafa Borazan ile çoban Hüseyin Orpak'ı öldürmek suçundan Antalya L Tipi Cezaevi'nde yatan Salim Olaş'ın, akaryakıt istasyonu cinayetinin failini bildiğine ilişkin savcılığa verdiği dilekçeyle yeniden ele alındı. 

KENDİSİ DE ORADAYMIŞ GİBİ ANLATTI
Cezaevinde ifadesi alınan Salim Olaş, cinayeti işleyen kişinin halen cezaevinde bulunan Osman D. olduğunu iddia etti. Osman D.'nin cinayeti kendisine itiraf ettiğini öne süren Salim Olaş, Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü'nün nasıl öldürüldüğünü, şüphelinin olay yerinden nasıl kaçtığını tüm detaylarıyla anlattı. Kendisi de oradaymış gibi anlatan Olaş'ın cinayeti işlediğini öne sürdüğü Osman D.'nin, cinayet günü cezaevinde olduğunun ortaya çıkması, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Olaş, cinayetin 1 numaralı şüphelisi haline geldi. Verdiği bilgilerle olay yerindeki bulgular eşleşen Olaş'ın istasyon görevlilerini öldürdüğüne dair önemli bulgu ve belgelere ulaşılmasının ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

4 FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİN ŞÜPHELİSİ
Dağlı ve Kökçü ile birlikte 4 faili meçhul cinayetin daha şüphelisi olmakla suçlanan Olaş'ın yargılandığı dava dün başladı. Antalya L Tipi Cezaevi'ndeki Salim Olaş ile Burdur Cezaevi'ndeki Osman D. canlı bağlantıyla aynı anda hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 3 saat süren duruşmada, sanık ve mağdurlar, görüntülü telefon bağlantısıyla ifade verdi. 

'FAİLİ MEÇHULLER SONUÇSUZ KALMASIN' DİYE
Duruşmaya telefonla bağlanan Salim Olaş, ifadesini hakim karşısına çıkarak birebir vermek istediğini söyledi. İddianameyi okuduğunu anlatan Olaş şunları anlattı:

"Daha önce işlediğim 3 cinayetten dolayı cezaevinde yatıyorum. Ben nasıl olsa buraya düştüm. Ancak 'faili meçhul cinayetler sonuçsuz kalmasın' diye Antalya ve Fethiye'deki polis ve jandarmalara bildiklerimi anlattım. Dışardayken can güvenliğim olmadığı için istihbarata açıklama yapmadım. Bu cezaevinde can güvenliğim olduğu için istihbarata bildiğim 11 faili meçhul cinayeti anlatmak istediğimi söyledim. Karışmadığım olaylardan dolayı 6 faili meçhul için tarafıma iddianame geldi. Bütün olup bitenleri sizin huzurunuzda anlatmak istiyorum. Bana kim ne anlattıysa birebir sizin karşınıza çıkarak anlatmak istiyorum." 

Osman D. daha önce Olaş ile Antalya'da aynı cezaevinde kaldıklarını belirterek, aralarında hiçbir husumet olmadığını kaydetti. Olaş'ın neden kendisine iftira attığını bilmediğini belirten Osman D. şunları söyledi:

"Salim ile benim hiçbir sorunum olmadı. Hiçbir cana kıymadım, öyle bir niyetim de asla olmadı. Salim'in bana bu iftirayı atmasını anlamadım. Onunla Antalya'da çok kısa süreliğine aynı cezaevinde yattık. Salim şaşırmış durumda. Ne yaptığını bilmiyor. Sadece ona benim ismimi kim verdi onu merak ediyorum."  

Duruşmada, öldürülen pompacı Asım Dağlı'nın eşi Deniz Dağlı, Gülperi Eğitici ve Bayram Kiremitli de tanık olarak dinlendi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 3 Aralık'a ertelendi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası