Ege Postası
Geri

Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!

CHP Milletvekili Atilla Sertel, Sözcü çalışanlarının tutuklanmasını kınadı
Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!
Haberler / Politika
27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sözcü Gazetesi İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu’nun tutuklanması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Türk basını, basın ve ifade özgürlüğü adına utanç verici bir gün daha yaşandığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AKP’yi kazısanız altından FETÖ çıkar. Sözcü Gazetesi’ni kazısanız Atatürk çıkar, ilkeli, objektif habercilik çıkar. Sözcü gazetesinin tüm çalışanları onurlu, namuslu, dürüst, Atatürk ve basın ilkelerinden ödün vermeyen isimlerden oluşur. Bu tutuklama basın özgürlüğüne ağır bir darbe daha indirmiştir” dedi.

Gazetecilik tecrübesi olan 3 kişi tanık olarak dinlendi

Gökmen Ulu’yu İzmir basınından yakından tanıdığını ifade eden Sertel, halkın gerçekleri öğrenmesi ve kamu yararına habercilik yapan Gökmen Ulu’nun onurlu ve dürüst bir gazeteci olduğunun altını çizdi.

AKIL TUTULMASI

Sertel, açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden biri olan Sözcü’ye ve çalışanlarına yapılan operasyon AKP iktidarının en ufak bir muhalif sese dahi tahammülünün olmadığını bir kez daha göstermiştir. 150’den fazla gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değil. Bu utanç AKP iktidarınındır. Bu iktidarın en çok korktuğu şey gerçeklerdir, gerçeklerin yazılıp, konuşulmasıdır. Bütün medyayı dizayn etmeye, birçoğunu olduğu gibi çok daha az sayıda kalan muhalif medyayı da ‘çamur medyası’na dönüştürmeye çalışıyorlar. Ancak bu çamur Sözcü’ye yapışmaz. İzi dahi kalmaz. Fakat AKP iktidarının içine düştüğü bataklığın izleri asla üzerlerinden çıkmaz. Sözcü çalışanlarının FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanması akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Kınıyorum.”

Sözcü çalışanları için karar açıklandı: 2'si tutuklandı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası