Ege Postası
Geri

Sertel hakim karşısına çıktı: Ne karar çıktı?

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar'ın, CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel'e açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Hakim davanın reddine karar verdi.
Sertel hakim karşısına çıktı: Ne karar çıktı?
Haberler / Güncel
26 Eylül 2023 Salı 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Dokuz Eylül Üniversitesi, kız öğrencilere yurt yapımı için bir hayırsever tarafından bağışlanan İzmir İnciraltı’ndaki 3 bin metrekarelik araziyi satışa çıkarmıştı. Kız öğrenci yurdu yapılması şartıyla bağışlanan ve satışa çıkarılan araziyle ilgili konuyu gündeme taşıyan önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, arazinin satışına karşı çıkarak, ihaleye gireceklere, "Her şey para, rant değil" ifadelerini kullanmıştı. 

DAVALIK OLDULAR 

CHP’li Sertel'in açıklamalarının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü  Nükhet Hotar, konuyu mahkemeye taşıdı. 

Davanın ilk duruşması bugün İzmir 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi katılım sağladı. Rektör Hotar ise duruşmaya katılmadı.

Davacı vekili Betül Tançağı Çetin, davanın kabulünü isterken, "Dosya kapsamında beyanımızı beyan ediyoruz. Bizce toplanacak delil yok, davanın kabulünü talep ediyoruz. Takdir mahkemenin" ifadelerini kullandı.

Atila Sertel savunmasında, “Ben 26  ve 27 dönem İzmir milletvekiliyim. Hakkı hukuku savunmak için de çalıştım. Bağışçı rahmetli olmadan önce araziyi bağışlamıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi bu araziyi satışa çıkardı. Ben de bana gelen bilgiyi paylaştım. Oğlunun haberi var mı? Bu araziyi satmanız uygun değildir diye mecliste bir duyuru yaptım. İzmir’in göbeğinde bir alan ve kız yurduna çok ihtiyaç var. Buranın ileride 20 milyonu bulacak bir bedeli ve üniversite zarara uğrar demiştim. Hakaret davası olarak görülmüş. Rahmetlinin oğlu Erin Şahin açılan ihaleye dava açtı ve satılamadı. Üniversite itiraz etti, mahkeme bunu da reddetti. Kimseye hakaret etmedim. Kamu malını, İzmirlinin hakkını korumak ve vefat etmiş bir hanımefendinin kız yurdu yapılması kaygıyla bağışladığı arazinin satılmasına karşı çıktı. Hiçbir hakaret suçu yoktur. Avukatım da gerekli dilekçeyi mahkemeye sundu” ifadelerine yer verdi. 

Hakim davanın reddine karar verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası