Ege Postası
Geri

Serter'den 1 Eylül mesajı

Dostluk,sevgi,hoşgörü, çıkarsız bir şekilde yardımlaşma ve paylaşmadır barış. Sağlandığında, size huzuru,mutluluğu kardeşliği ve en büyük zenginliği getirendir. İnsanında, aileninde, toplumunda ve tabi ki, ülkemizinde en çok ihtiyacı olan ve en değerli hazinesidir barış.
Serter'den 1 Eylül mesajı
Haberler / Yerel Politika
31 Ağustos 2015 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Huzuru ve barışı en çok aradığımız, en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde, barışın kıymetini anlamalı, getirilerinin ne kadar büyük ve kalıcı olacağını bilmeliyiz. Barışın aynı zamanda kardeşlik olduğu, birlik ve güç olduğunu  defalarca tecrübe etmiş bir milletin çocuklarıyız. Bu tecrübelerimizi kimsenin mezhebine, etnik kökenine bakmadan, vatanın kurtarılması için omuz omuza savaştığımız Sakarya'da , Gaziantep'te,Çanakkale'de, İzmir'de edindik. Bu savaşlarda bir lokma ekmeği, bir yudum suyu paylaşan milletin özünde kardeşlik vardır.Tıpkı bu dönemde olduğu gibi, her dönemde bu kardeşliği yok etmek isteyen şer odakları olmuştur. Ancak milletimiz her seferinde  bu şer odaklarını yenmeyi, kardeşliğini ve barışı korumayı bilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde de, ülkemizdeki kalıcı barışın sağlanması, topraklarımızda huzurun hakim olması için yine üstüne düşenin fazlasını yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Tüm dünya görmüştür ki, Türkiye hükümetsiz kalmasın, bu durumu kullanmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlere fırsat verilmesin diye, CHP her türlü girişimde bulunmuş, kapısını herkese açmış, barış ve huzur  getirecek her türlü teklife açık olduğunu göstermiştir. Partimizin milletten ve barıştan yana bu tavrının devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Barış için, herkese büyük görevler düşmekte. Diliyorum ki, örneklerini halen gördüğümüz gibi, iktidar ve  büyük devlet makamlarının sahipleri kendi çıkar ve  hayalleri uğruna barışı engellemez,Cumhuriyetin ve milletin, kendilerine sağladıkları makamları artık milletten ve barıştan yana kullanırlar.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh,Cihanda Sulh" sözünü kendimize ilke edinerek, sadece kendi ülkemiz için değil, yaşadığımız coğrafyada bulunan komşularımız ve tüm dünya içinde barış istiyoruz. Biliyoruz ki, İnsanların kardeşçe, eşit ve birlik içinde yaşayacağı bir dünya, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Sadece dillerde dolaşan değil, hayata geçirilmiş bir barış  dileğimi yineliyor, Barışın karşısında duran herkesle ve tüm zihniyetlerle mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizi ifade ederek, 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası