Ege Postası
Geri

Servis şoförlerinden 'algı yaratıyorlar' isyanı: Plajlar daha mı güvenli'

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması için 21 Eylül tarihini işaret ederken yüz yüze eğitimin tarihi konusunda tereddütler hala devam ediyor. Okulların açılmasıyla aylardır durma noktasına gelen işlerine geri dönecek olan servisçiler adına konuşan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Başkanı Hasan Basri Bostancı, okulların sokaklardan, AVM’lerden ve plajlardan daha güvenli olduğunu söyledi ve çocukların okullarda şu ankinden daha güvenli olacağını ifade etti.
Servis şoförlerinden 'algı yaratıyorlar' isyanı: Plajlar daha mı güvenli'
Haberler / Güncel
28 Ağustos 2020 Cuma 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüste ilk dalganın ikinci pikinin yaşandığı ağustos ayının en önemli konularından biri okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı sorusu oldu. Uzmanlar sonbaharda salgının ikinci dalgasının yaşanacağı uyarılarında bulunurken Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılışı için 21 Eylül’ü işaret etti. Ancak halen binlerin üzerinde seyreden vaka sayıları ise okulların açılması konusunda hem velilerin hem de öğrencilerin kafasında soru işareti yaratıyor.

Okulların açılması veliler, öğrenciler ve öğretmenleri olduğu kadar servis şoförlerini de ilgilendiriyor. Pandemi nedeniyle aylarca işsiz kalan servis şoförlerinin en büyük umudu okulların açılması ve aylardır durma noktasına gelen işlerinin yeniden hareketlenmesi.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Başkanı Hasan Basri Bostancı, okulların açılması konusundaki tereddütlerin yersiz olduğunu ve okulların plajlardan daha güvenli olduğunu söyledi.

“KAMUOYUNDA ALGI YARATILMAK İSTENİYOR”

Kamuoyunda okulların tehlikeli olduğuna yönelik bir algı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Bostancı, “Kamuoyunda okullarla ilgili şöyle bir algı yaratılmak isteniyor: Okullarda sıkıntı var, servis araçlarında sıkıntı var. Ama çocuklarımız plajlarda, parklarda ve sokakta hiçbir risk altın değilmiş gibi davranılıyor. Bence okulların sokaklardan daha güvenli olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü hem okullarda her türlü tedbir alınıyor hem de biz servisçiler olarak alınması gereken tedbirleri alıyoruz. Biz bunları kamuoyuyla paylaşıyoruz ama çok güzel bir algı operasyonu var şu anda. Plajdaki çocuk annesine ‘Anne okullar açılacka mı'’ diye soruyor. Annesi de ‘Aaa okullar tehlikeli’ diyor. Ama sokaklar, oyun parkları, AVM ve plajlar tehlikeli değil, öyle m? Dün İl Sağlık Kurulu ile uzmanların da olduğu bir toplantımız oldu. Kendilerine de söyledim. Okul sokaklardan daha güvenli. Bunun için yeniden bir kamuoyu yaratmamız lazım” dedi.

MOBİL EKİP İŞ BAŞINDA OLACAK

Bostancı, okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarında alınacak tedbirler hakkında şunları söyledi; “Servislerimiz düzenli olarak dezenfekte ediliyor ve edilecek. Ateş ölçülercek, ayakta yolcu taşınmayacak. Sosyal mesafe konusunda belediye otobüslerinde sosyal mesafe kuralları neyse biz de onu uygulayacağız. Zaten okullar açıldığında bizler oda olarak bir ekip kurarak mobil olarak gezeceğiz ve dezenfekte işlemlerini yapacağız.”

“YAPTIĞIMIZ ZAM DEĞİL FİYAT DÜZENLEMESİ”

Servis ücretlerinde yaşanan fiyat artışına da değinen Bostancı, “Hayat şartları açısından baktığımızda bizim temel giderleirmizde yüzde 24-40 arasında bir artış var. Bizim yaptığımız bu yüzde 10-11’lik fiyat artışı giderlerimizi göz önünde bulundurunca zam değil fiyat düzenlemesi oluyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası