Ege Postası
Geri

Şeyhin 400 milyon euroluk lüks yatı Marmaris'te

İngiliz futbol kulübü Manchester City'nin sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur bin Zayed El-Nahyan'ın 147 metre uzunluğundaki mega lüks yatı 'Topaz', Muğla'nın Marmaris İlçesi Limanı'na geldi.
Şeyhin 400 milyon euroluk lüks yatı Marmaris'te
Haberler / Ege
7 Temmuz 2016 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en büyük 10 yatından birisi olan, 400 milyon Euro değerindeki süper lüks yat, sabah saatlerinde kılavuz gemi eşliğinde Marmaris Limanı'na demirledi. Dev yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Yatın yakıt ikmali için ilçeye geldiği öğrenildi. Süper lüks yata, yaklaşık 730 ton akaryakıt ikmal edileceği, sadece yakıt için 2 milyon liranın üzerinde bir para ödeneceği belirtildi. 55 personelin görev yaptığı yat, 6 lüks süit kabininde aynı anda 12 misafir konuk edebiliyor. Helikopter pisti bulunan yatta yüzme havuzu, jakuziler, yemek ve toplantı salonu, çalışma odası ve su sporları araçları yer alıyor. 

Yata 6 tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen 730 bin litre akaryakıt denizden ve karadan ikmal edilmeye başladı. Yaklaşık 5 saat sürmesi planlanan akaryakıt ikmali için Şeyh'in yaklaşık 1,5 milyon lira ödeyeceği öğrenildi.

Liman yetkilileri, yatta El-Nahyan veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda açıklama yapmadı. "Topaz"ın yatın yakıt ve erzak ikmalinin ardından, limandan ayrılarak mavi tura çıkacağını bildirildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası