Ege Postası
Geri

Siber Suçlarla Mücadele uyardı: Dikkat oltalanmayın!

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Uğur Bardakçı ve Polis Memuru Ramazan Yılmaz, dolandırılara karşı dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Siber Suçlarla Mücadele uyardı: Dikkat oltalanmayın!
Haberler / Güncel
14 Şubat 2024 Çarşamba 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Uğur Bardakçı ve Polis Memuru Ramazan Yılmaz TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Emniyetli Saatler’e konuk oldu.

HEDEF 1 MİLYON İNSANA ULAŞMAK   

Siber Ay’ı anlatan Komiser Uğur Bardakçı, “Hayatımızın her alanını kapsayan dijital alemde doğru, güvenli ve bilinçli internet kullanımını ve siber suçlarla mücadele etmeyi amaç edinmiş bir projedir. 2020 yılından beri 81 ilde faaliyet gösteriyoruz. Projenin amacı 7’deb 70’e vatandaşları internet dünyasından gelecek tüm kötülüklere hazırlamak ve farklındalık sağlamak. Siber Ay’da üniversiteler, STK’ların ve televizyonların katkısıyla kamu sporu çekiliyor. Bizim eğitici içeriklerimiz kendi bünyemizde hazırlanıyor. 2023 yılında farkındalık etkinlikleriyle ulaştığımız insan sayısı 8 yüz 10 bin. 2024 yılında  ise 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İFŞA SAYFALARI SİBER ZORBALIK!

Siber zorbalığa dikkat çeken Polis Memuru Ramazan Yılmaz  ise açıklamasında, “Okullarda siber zorbalıklarla karşılaşıyoruz. Siber zorbalık, internet ortamında kişi ve kişilere karşı saldırgan davranışlardır. Okullarda ifşa sayfaları var. O şekilde de internet ortamında kötü etkiliyor. Zorbalara yanıt vermeminiz gerekiyor. Yaşımız küçükse delilleri saklayarak adli mercilere ebeveyn ile götürmelisiniz” diye konuştu.

ÇEKİLİŞ DOLANDIRICILIĞI!

Dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çeken Komiser Uğur Bardakçı, “ Bizim teknolojiyi zamanımızdan tasarruf etmek için kullanıyoruz. Gerçek hayatta vuku bulan tüm suçlar dijital dünyaya taşınıyor. Suç odaklı kişlerin gerçek hayatta yapadıklarını internet üzerinden yaptıklarını görüyoruz. Kişisel bilgilerimizi internet ortamına sokmamalıyız. Bir filtremiz olmalı. Dijital okur-yazar olmamız gerekiyor. Oltalama yöntemiyle mağdurları çekiliş gibi kazançlar vaat ederek kişisel veriler elde ediliyor. Biz bilinçli olmalı ve kendimizi hazırlamaylıyız. Çekilişler vatandaşı vaat ediyor, tıklıyor ve mağdur ediliyor. Çekilişleri teyit etmeliyiz. Bunu sorgulamalı ve şüphe etmeniz gerekiyor. Şüphelendiğiniz linklere tıklamayınız. O linklerle kredi kartınız kopyalanabiliyor. Güvenli olup olmadığını URL adresinde yazan 's' takısı ile teyit edelim. Adres çubuğunun orada 'kilit' işaretine basarak güvenlik sertifikasının onaylanıp onaylanmadığına bakalım. Kart bilgilerini kaydetmeyelim” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası