Ege Postası
Geri

Sıcak hava dalgasına dikkat!

Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji vatandaşı sıcak havaya karşı uyarırken İzmir'de 6 derece birden yükselecek Meteorolojiden kritik sıcak hava dalgası uyarısı
Sıcak hava dalgasına dikkat!
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. ifadesi kullanılırken İzmir'de hava sıcaklığının 6 derece birden yükseleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, İzmir'de Temmuz ortalamasının 33 derece olmasına karşın mevsim normallerinin üzerine çıkarak 39 dereceye yükseleceğini belirttiler.     

HAFTASONU DA SICAK
Uzmanlar sıcak hava dalgasının Pazar gününe kadar İzmir'i etkilemeye devam edeceğini belirttiler.


Meteoroloji vatandaşı sıcak havaya karşı uyardı;

Deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 35-38 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıklar oldukça yüksek (41-42 derece) olacaktır.

Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor. 

Uzmanlar, geçmiş yıllarda daha yüksek sıcaklıkların da yaşandığını anımsatırken, Bu hafta rekor sıcaklıklara yaklaşılacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın "Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmalarını, mümkün olduğunda güneşten kaçınmalarını istiyoruz. Gölgede bulunsunlar ve zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmasınlar" tavsiyesinde bulundular.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU; 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası