Ege Postası
Geri

Şimdi veda vakti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ender görülen türlerin barındığı bir park olmanın ötesinde, doğadaki yaralı ve korunmaya muhtaç hayvanlar için de bir rehabilitasyon merkezi gibi çalışıyor.
Şimdi veda vakti
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2015 Çarşamba 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bugüne dek yüzlerce hayvanı tedavi ederek doğaya salan İzmir Doğal Yaşam Parkı çalışanları, bu kez yavru bir şahinin hayatını kurtardı. Parkta görevli güvenlik personeli tarafından ölmek üzereyken bulunan yavru şahin, Doğal Yaşam Parkı’nın veterinerleri tarafından tedavi edilerek hayata döndürüldü. Özel olarak beslenen ve bakıma tabi tutulan yavru şahin kısa sürede toparlanarak sağlıklı bir yetişkine dönüştü. Ayrılık vakti geldiğinde şahini ait olduğu vahşi doğaya bırakma görevi İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin’e düştü. Kanatlarını çırparak gökyüzüne havalanmaya hazırlanan şahin, kendisini salıveren ellerin sahibiyle son kez göz göze geldi. Belki de kendi dilince yaşamını kurtaranlara teşekkür eden yırtıcı kuş, birkaç metre ilerideki yükseltiye konarak bir süre bekledi ve ardından gökyüzüne yükselerek kayboldu. 
 
Yavru tilkiler de kurtuldu
İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirilen annelerini kaybetmiş iki tilki yavrusu da yine burada veterinerler tarafından tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası