Ege Postası
Geri

Sındır’dan kadro isyanı

Bornova’nın CHP’li Eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, görevini bırakmadan önce, kadroları “giderayak” doldurduğu iddialarına sert yanıt vererek kendilsine iftira atıldığını belirtti. Sındır, “Aksine, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne alınacak 20 işçinin alımı bile, göreve yeni gelecek başkanımızın takdirine bırakıldı” dedi.
Sındır’dan kadro isyanı
Haberler / Yerel Politika
22 Nisan 2014 Salı 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR – Bornova Belediye Eski Başkanı Kamil Okyay Sındır, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında, Bornova Belediyesi’nde yerel seçimlere yaklaşırken personel alımları yapıldığı, “kadroların” doldurulduğu ve bu bağlamda 160 kişinin “giderayak” kadrolara yerleştirildiği gibi haberlere yer verildiğini belirterek, “Bu iddia, asılsız, mesnetsiz, gerçekle hiçbir ilgisi yok” dedi.

Bu haberlerin, şimdiki Belediye Başkanı Olgun Atila ve belediye yetkililerinin bilgisi dışında, bazı kişilerce, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek amacıyla servis edildiğini, bu kişilerin kötü niyetli ve maksatlı bir çaba içinde olduğunu vurgulayan Sındır, “Bu iftira ile Bornova Belediyemizin gelmiş olduğu saygın durumuna halel getirilmesinin yanı sıra gerek belediye performansı gerekse rekor düzeydeki yatırımlar açısından ve dolayısıyla bu yatırımlarda üretilen ek hizmetlerin çokluğu, çeşitliliği, sosyal niteliği, yararlılığı, etkinliği, verimliliği ve yerindeliği açılarından geride bırakılan son derece başarılı bir dönemin karartılmasının da amaçlandığı söylenebilir. Ayrıca, böylesi bir dezenformasyon ile sadece Bornova halkımızın değil aynı zamanda İzmir halkımızın ve hatta ülkemizin dört bir yanından yurttaşlarımızın takdirini, sevgisini, saygısını ve güvenini kazandığımıza inandığım başta şahsım olmak üzere katkısı ve emeği bulunan tüm yönetici ve belediye emekçilerimizin, halkımızın nezdinde küçük düşürülmesi ve itibarsızlaştırılmasına yönelik bir etki yaratmayı amaçladığı da görülmektedir. Kaldı ki, “giderayak” işçi almak değil tam tersine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün artan ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılmış bulunan iş artışı ile 20 park işçimizin alımı da göreve yeni gelen Başkanımızın takdirine bırakılmıştır” dedi. Sındır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca unutulmamalıdır ki; belediyeler kar amacı taşıyan ve kasalarında milyonları biriktirerek bundan gurur duyacak kurumlar değildir. Belediyelerin asli görevi hizmettir ve esas olan bu hizmeti en yararlı, etkin, verimli ve aynı zamanda ekonomik olarak sunabilmek olmalıdır. Asıl olan belediyenin gelirlerinin tamamını yatırım ve hizmete dönüştürebilme kabiliyetidir. Belediyenin  01.Nisan.2009 tarihi ile 01.Nisan.2014 tarihi arasındaki dönemde yapılan her türlü personel alımı, artan yatırım ve hizmet kapasitesinin gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik tamamen nesnel ölçütler, liyakat, çalışanların sosyoekonomik durumları ve ayrıca vicdani değerler gözetilerek yapılmıştır. Bu süreç içerisinde, kadrolu personel durumu ve hizmet alımı yolu ile çalıştırılan işçilerimizin durumu ile ilgili olarak istihdamın gerekçelerini ve nicelik ve nitelik açısından gelişimini verilere dayalı olarak aşağıda kamuoyunun dikkatine sunuyorum“

 Kadrolu Personel Durumu

-01 Nisan 2009 tarihi itibariyle 477 olan kadrolu personel sayısının (memur, işçi ve sözleşmeli personel) 01 Nisan 2014 tarihi itibariyle 498 olduğu görülmektedir. Diğer bir deyişle 5 yıl içerisinde toplamda sadece 22 kadrolu personel artışı olmuştur ki bu personelin de tamamı sayıca artan ve görev alanları itibariyle büyüyen birimlerimizin hizmetlerinde gereksinim duydukları teknik / uzman personel statüsündedir.

 -2010 yılı içerisinde zabıta ve diğer birimlere 36 memur alındı

-Emekliye ayrılan bir Başkan Yardımcımızın boşalttığı koltuğa Temizlik İşleri Müdürü Fatih Zor atandı. Temizlik İşleri, Veterinerlik İşleri, Kültür ve Sosyal İşler ve Sağlık İşleri Müdürlükleri bağlanmıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası