Ege Postası
Geri

Sır perdesi aralanıyor

Foça’da aşırı hız yüzünden kontrolden çıkan otomobilde, iki kişinin hayatını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturma derinleştirildi. Otomobilde bulunan tabanca ve mermiler balistik incelemeye gönderilirken, otomobilin kiralık, gençlerin üzerinden çıkan kimliklerin ise sahte olduğu anlaşıldı.
Sır perdesi aralanıyor
Haberler / 3. Sayfa
11 Haziran 2014 Çarşamba 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR – Foça yakınlarındaki esrarengiz kazada sır perdesi aralanıyor. Ölenlerin gerçek kimlikleri belirlenirken, otomobilden tabanca ve mermilerin yanısıra bir de çelik yelek çıktı. Gençlerin İstanbullu bir tefeci için çalıştıkları ve olay günü Foça'da bir işletmeciyle görüşmeye geldikleri öğrenildi. 
 
Foça'dan İzmir yönüne giden Armağan Azaroğlu (24) yönetimindeki 06 FFF 36 plakalı otomobil, dün saat 03.00 sıralarında Bağarası Mahallesi, Foça Buz Fabrikası yakınlarında, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil yol kenarındaki bir gazinonun önünde park halindeki başka bir otomobile çarparak takla attı. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Armağan Azaroğlu ile yanındaki kimliği henüz tespit edilemeyen bir arkadaşı yaşamını yitirdi. Arka koltuktaki İsmail Altıntaş (18) ise kazayı ağır yaralı olarak atlattı. AKS 110 ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan Altıntaş, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından, durumu ağır olan Altıntaş, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerinde yaşamını yitiren iki kişinin cesetleri ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kazanın ardından jandarmanın otomobilde yaptığı aramada Kaza yerinde yapılan incelemede, 3 tabanca bu silahlara ait mermiler ile Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 Kalaşnikof mermisi bulundu.

 
"FOÇA'DA FECİ KAZA" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

KİMLİKLER SAHTE
Aaraçta bulunan kazazedelerin üzerinden çıkan kimliklerin sahte olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin başkalarına ait kimliklerin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak kullandıkları anlaşıldı. Kazadan bir gün önce Ankara'dan kiraladıkları otomobille Foça'ya geldikleri tespit edilen 3 kişinin gerçek kimlikleri belirlenmeye çalışıyor. Polis, sahte kimlikle geldikleri Foca'da kaza yapan kazazedelerin ne amaçla geldiklerini ve irtibatlarını araştırılıyor. Otomobilden çıkan tabanca ve mermiler balistik incelemeye gönderildi.



ESRARENGİZ KAZANIN SIRRI YARALI KONUŞUNCA ÇÖZÜLECEK

Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin Mahmut Kaya olduğu ortaya çıktı, kazayı öğrenince İzmir'e gelen ailesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Kaya'nın cesedini teşhis etti.

Öte yandan ölen diğer kişinin ise Yılmaz İ. olduğu ancak, cesedinin henüz yakınları tarafından teşhis edilmediği, cesetlerin DNA testinden sonra ailelerine teslim edileceği bildirildi.

YARALININ İFADESİ HENÜZ ALINMADI
Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Altıntaş'ın İstanbul'da yaşayan ailesi de kazayı öğrenince hastaneye koştu. Yaklaşık iki aydır haber alamadıkları Altıntaş'ın geçen Cuma günü eve geldiğini belirten yakınları, askerden dönen ağabeyini gören Altıntaş'ın daha sonra evden ayrıldığını söyledi.

Hırsızlık suçundan hakkında arama kararı bulunduğu belirtilen Altıntaş'ın, yalnızca ailesine gösterildiği, konuşmasına izin verilmediği ve savcılık tarafından da henüz ifadesinin alınmadığı öğrenildi. 3 kişinin, Foça'ya geliş amaçları sırrını korurken, bu kişilerin güvenlik kurumlarıyla ilgilerinin bulunmadığı, suç örgütüyle bağlantılarının olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi. 

ESRARENGİZ AUDİ
Bu arada kazadan hemen sonra gelen Audi marka otomobilden inenlerin, yaralı ve cesetleri çıkarmak istediği, bu sırada olay yerinden geçen jandarmanın uyarısıyla bundan vazgeçtiği de öne sürüldü. Bu kişilerin olayın sıcaklığı devam ederken olay yerinden ayrıldığı bildirildi.

Polis ve jandarma şimdi Foça ilçesi içindeki güvenlik kameralarını inceleyerek turistik tesislerin yetiklileriyle görüşüp kaza yapan araçtakilerin, daha önce ne yaptığı, ilçede kimlerle görüşüp, ne amaçla geldiğini belirlemeye çalıştığı kaydedildi.

TEFECİ İÇİN ÇALIŞIYORLARDI
İstanbul'da yaşayan ve tefecilik yaptığı belirtilen bir kişi için çalıştıkları ileri sürülen üç kişinin kazadan iki gün önce İzmir'e geldikleri, Foça'ya da kaza günü bir işletme sahibiyle görüşmeye geldikleri iddia edildi. Daha önce de çeşitli suçlardan kayıtları olduğu öğrenilen üç kişinin içinde otomobilinde, bulunan 3 tabanca, bu silahlara ait mermiler ile Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 Kalaşnikof mermisinin yanı sıra bir de çelik yeleğin bulunduğu kaydedildi. Soruşturma çok yönlü sürdürülürken, üç kişinin telefon görüşme kayıtlarının da ilgili kurumlardan istendiği, yaptıkları görüşmelerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi. 

(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası