Ege Postası
Geri

Şırnak Valiliği’ne, Bayburt Valisi Hasan İpek atandı

Şırnak Valiliği’ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı 25 kişilik valiler kararnamesiyle Bayburt Valisi Hasan İpek atandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 25 kişilik Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı....
Şırnak Valiliği’ne, Bayburt Valisi Hasan İpek atandı
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak Valiliği’ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı 25 kişilik valiler kararnamesiyle Bayburt Valisi Hasan İpek atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 25 kişilik Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın Isparta Valiliği'ne atanması ile boşalacak olan Şırnak Valiliği makamına İçişleri Bakanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı valiler kararnamesi ile Bayburt Valisi Hasan İpek atandı. Vali Özkan ile Vali İpek'in atamalarının 9 Ağustos'tan sonra geçerli olacağı ifade edildi.

Şırnak Valiliği’ne atanan Hasan İpek, 1959 yılında Karabük’te doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1983-84 yıllarında avukatlık stajını yaptı. Kaymakamlık mesleğine intisab ettikten sonra 1 yıl süreyle İngiltere’de eğitim gördü. Kastamonu-İnebolu ve Cide, Sivas-Koyulhisar, Iğdır-Aralık ilçelerinde kaymakamlık, İzmir, Kütahya ve Burdur illerinde vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Belçika-Brüksel’de NATO uzmanlığı yaptı. Japonya’da afet yönetimi eğitimleri aldı. 17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi başkanlığı görevlerini icra etti. İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı yaptı. 2003 yılında Başbakanlık Kriz Merkezi'ni kurmak üzere İzmir vali yardımcılığı görevinden başbakanlık danışmanlığına getirildi. 2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü, 2009-2010 yıllarında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın kurucu başkanlığını yaptı.

ABD, İngiltere, Almanya, Belçika, Japonya, Danimarka, Slovakya, Romanya, Yunanistan, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil bir çok ülkede konferans ve seminerlerde sunum ve çalışmalar yaptı. Balkanlarda 'Afetlerde İşbirliği Konseyi (DPPI)' kurulmasına öncülük etti. Romanya, Azerbaycan, Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti adına afet işbirliği anlaşmalarını imzaladı. İran Bem ve Pakistan depremleri, Irak (Felluce-Telafer), Filistin-Gazze, Lübnan, Sudan-Darfur, Güney Doğu Asya-Tsunami, Gürcistan gibi insani yardım operasyonlarını yönetti. Başbakanlık müşaviri görevindeyken 17.08.2011 tarihli bakanlar kurulu kararı ile Bayburt valiliği görevine atanan Hasan İpek, evli ve 3 çocuk babası. İpek, iyi derecede İngilizce biliyor.

Şırnak Valisi iken Isparta’ya atanan Vali Vahdettin Özkan, Bayburt valisi iken Şırnak Valisi olan Hasan İpek ve İçişleri Bakanlığı hukuk müşaviri iken Bayburt valisi olan Mükerrem Ünlüer'in atamalarının, 9 Ağustos 2013 gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası