Ege Postası
Geri

Şırnak’ta PKK'lılar 3 mahallede kıstırıldı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta 4 mahalle teröristlerden arındırıldı. Yüzde 65’i temizlenen kentte, şu ana kadar 258 terörist etkisiz hale getirildi.
Şırnak’ta PKK'lılar 3 mahallede kıstırıldı
Haberler / Güncel
27 Nisan 2016 Çarşamba 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şırnak’ta teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor.

Asker, polis ve korucuların katıldığı operasyon, PKK’lılar tarafından kurulan tuzaklara karşı duyarlı bir şekilde ilerlerken, kent merkezin yüzde 65’inin temizlendiği, Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinin teröristlerden tamamen arındırıldığı belirtildi.

TERÖRİSLER 3 MAHALLEYE SIKIŞTIRILDI

Söz konusu mahallelerin temizlenmesiyle operasyon İsmetpaşa, Yeni ve BahçelievlerMahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

258 PKK'LI ETKİSİZ HALE GEİTİRİLDİ

Öte yandan, kentet devam eden operasyonlarda, 258 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 2 bin 650 evde arama yapıldı, 150 barikatın kaldırıldı, 25 çukurun kapatıldı ve 760 el yapımı patlayıcı imha edildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası