Ege Postası
Geri

Sırp Büyükelçi Spasojevic, Trabzon'da

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojevic, Srebrenitsa'da katliamıyla ilgili tazminat ödenip ödenmeyeceğinin kararını mahkemenin vereceğini söyledi. Spasojevic, Cumhurbaşkanı Tomislav Nokoliç'in Srebrenitsa'da yaşananlardan dolayı...
Sırp Büyükelçi Spasojevic, Trabzon'da
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojevic, Srebrenitsa'da katliamıyla ilgili tazminat ödenip ödenmeyeceğinin kararını mahkemenin vereceğini söyledi. Spasojevic, Cumhurbaşkanı Tomislav Nokoliç'in Srebrenitsa'da yaşananlardan dolayı özür dilemesiyle ilgili de "Bizim devlet, hükümet olarak verdiğimiz siyasi mesaj, bundan sonra bu tür katliamların olmaması yönündedir. Hangi etnisiteden gelirse gelsin, toplumun barış içinde birlikte yaşamasının yolunu bulmaktır, temin etmektir." dedi.

Bazı temaslarda bulunma üzere Trabzon’a gelen Büyükelçisi Dusan Spasojevic, Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Yapılan bu görüşmelerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını belirten Vali Kızılcık, "Bu ziyaretin Sırbistan ile ülkemiz, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon arasındaki bağların daha da kuvvetlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Vali Kızılcık, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nokoliç'in Srebrenitsa mağduru ailelerden özür dilemesiyle ilgili de şunları söyledi: "Nokoliç'in, Srebrenitsa mağdurlarının ailelerinden özür dilemesi insanlık barışı, dünya barışı için fevkalade önemli bir gelişmedir."

Büyükelçi Spasojevic de Trabzon ile turizm konusunda işbirliğine hazır olduklarını dil getirdi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Spasojevic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nokoliç'in Srebrenitsa'da yaşananlardan dolayı özür dilemesiyle ilgili soruya; “Bizim devlet, hükümet olarak verdiğimiz siyasi mesaj, bundan sonra bu tür katliamların olmaması yönündedir. Hangi etnisiteden gelirse gelsin, toplumun barış içinde birlikte yaşamasının yolunu bulmaktır, temin etmektir." cevabını verdi.

Eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'e danışmanlık yaptığını belirten Spasojevic, "O dönemde Tadiç ile Srebrenitsa'ya gittim. Tadiç, katliamın 10'uncu yıl dönümünde ilk özrü diledi. Tadiç, 2010 yılında, yani katliamın 15'inci yıl dönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Srebrenitsa'ya gidip, orada katledilen insanların ailelerine başsağlığı diledi. Burada politik olarak verilmek istenen mesaj, bundan sonra tüm etnisitelerin, tüm toplumun barış içinde yaşama mesajıdır. Yeni Sırbistan Cumhurbaşkanı da aynı şekilde bu özrü tekrarlayarak, barış ve huzur içinde yaşama arzusunu yenilemiş oldu." dedi.

Büyükelçi Spasojevic, Sırbistan'ın, Srebrenitsa'da yaşananlar dolayısıyla ailelere tazminat ödenmesi gibi bir durumun söz konusu olup olmadığını sorması üzerine de şunları söyledi: "O dönemde suça karışan ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanan komutanların bir kısmı cezaevine konuldu, bir kısmının yangılanması devam ediyor. Bu katliamla ilgili uzun yargılamalar devam etti. Bunun sonucunun ne olacağı, tazminat ödenip ödenmeyeceğinin kararını mahkeme verecektir. Bizim devlet, hükümet olarak verdiğimiz siyasi mesaj, bundan sonra bu tür katliamların olmaması yönündedir. Hangi etnisiteden gelirse gelsin, toplumun barış içinde birlikte yaşamasının yolunu bulmaktır, temin etmektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası