Ege Postası
Geri

Sivil Dayanışma Platformu, darbecilerden 70 ton altının iadesini istedi

Sivil Dayanışma Platformu, 27 Mayıs 1960 darbesini gerçekleştirenlerin askeri cemselerle 70 ton altın çaldıklarını, çalınan bu altınların iade edilmesi gerektiğini açıkladı.Platformdan yapılan açıklamada, "Bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin...
Sivil Dayanışma Platformu, darbecilerden 70 ton altının iadesini istedi
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivil Dayanışma Platformu, 27 Mayıs 1960 darbesini gerçekleştirenlerin askeri cemselerle 70 ton altın çaldıklarını, çalınan bu altınların iade edilmesi gerektiğini açıkladı.

Platformdan yapılan açıklamada, "Bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin 53. yıl dönümü. 700 yıllık çok kültürlü, çok dilli, çok dinli bir mozaik imparatorluğunu batıdan aldıkları ulusçuluk ilhamıyla parçalayan Türkçü ittihatçıların kalıntılarının, milletin egemenlik hakkını kullanmasını hazmedemeyip milleti cezalandırmak için ve ibret olsun diye milletin seçtiklerini asmak için darbe yapmalarının 53. yıl dönümü. Bu darbe sonrası hazırlattıkları anayasa ile halkın egemenlik hakkını kullanmasını seçilmiş TBMM’den alıp atanmış anayasal kurumlara verdikleri sürecin başlangıç günü." denildi.

Açıklamada, "Bu halk düşmanı zihniyeti kınıyoruz. Bu vesile ile savcılara suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu darbeyi yapanların hayatta olanlarının yargılanmasını, hesap vermelerini, askeri cemselerle çaldıkları 70 ton altını iade etmelerini talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası