Ege Postası
Geri

Siyasilerden yeni yıl mesajları: Kim ne dedi?

2024 yılına sayılı saatler kala önemli siyasi isimler sosyal medya hesaplarından peş peşe yeni yıl mesajı yayımladı.
Siyasilerden yeni yıl mesajları: Kim ne dedi?
Haberler / Politika
31 Aralık 2023 Pazar 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  31 Aralık 2023 yılının sona ermesine saatler kaldı.

Siyaset dünyasının önemli isimleri sosyal medya hesaplarından yeni yıl dolayısıyla art arda mesajlar paylaştı.

İşte o mesajlar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 

image small

''Bu gece 2023 yılını tamamlıyor, 2024 yılına adım atıyoruz. Yeni takvim yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aslında her yeni yılın sevinçle, umutla ve heyecanla karşılanması gerektiğine inanıyoruz.

Ancak, bu yeni yıla  hem bölgemizdeki ve dünyadaki olumsuzluklar hem de geçtiğimiz günlerde verdiğimiz şehitlerimiz sebebiyle buruk bir şekilde giriyoruz. İnsanlığın tamamı için daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh bir gelecek umudumuzu elbette muhafaza ediyoruz.

Bunun için önce, sözde demokrat ve özgürlükçü ülkelerin eli kanlı terör örgütlerine verdikleri destekleri kestiğini görmemiz gerekiyor. Bunun için önce, Gazze’de masum çocukların, kadınların katledilmesine karşı tüm ülkelerin ve kurumların ortak tavır aldığını görmemiz gerekiyor.

Bunun için önce, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bireyleri acıya boğan ve ülkelerin kaynaklarını heba eden çatışmaların durdurulması için adil ve samimi çaba gösterildiğini görmemiz gerekiyor. Bunun için önce, asırlardır sömürülen ve onurları çiğnenen toplumların zenginliklerinin kendi gelecekleri, refahları, güvenlikleri için kullanıldığını görmemiz gerekiyor.

Velhasıl, umutları fiiliyata dönüştürmek için dünyadaki tüm ülkelerin, kurumların, fertlerin ortak değerler ve ilkeler etrafında bütünleşmesini temin etmemiz gerekiyor. Türkiye olarak biz, bu dünya fotoğrafında farklı bir yeri, farklı bir misyonu, farklı bir anlayışı temsil ediyoruz.

Devlet ve millet olarak biz, sadece kendi güvenlik ve refah çabamızı neticeye ulaştırma mücadelesi vermekle kalmıyoruz. Dünyaya ve bölgemize huzur iklimi hâkim olmadan bizim de huzur bulamayacağımız anlayışıyla, herkes için aynı standartları diliyoruz. Bu anlayışla, bölgemizdeki barış çabalarını neticeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Dostlarımızla ilişkilerimizi her alanda geliştiriyoruz. Kardeşlerimizin dertleriyle dertleniyoruz.

Dünyayı daha iyi, daha adil, daha müreffeh bir geleceğe hazırlamaya dönük her çabaya destek veriyoruz. Cumhuriyetimizin ilk asrını bitirip, Türkiye Yüzyılı dediğimiz yeni asrına ayak bastığı bir dönemde, daha büyük hedeflere yönelirken, azmimizi ve gayretimizi sürekli perçinliyoruz.

''ZALİMİN ZULMÜNÜN İLANİHAYE SÜRÜP GİTMEYECEĞİNE İNANIYORUZ”

Zalimin zulmünün ilanihaye sürüp gitmeyeceğine inanıyoruz. Adaletsiz ve dengesiz küresel yönetim sisteminin son çırpınışlarını yaşadığına inanıyoruz. Mazlumların sesinin derinden derine tüm dünyayı sardığına, bu çığlıkların büyüyerek insanlığın ortak vicdanı haline dönüşeceğine inanıyoruz.

Nitekim, Türkiye’nin kendi vatandaşları, dostları ve kardeşleriyle birlikte, insanlığın tamamına hitap eden beyan ve tutumlarının, gönüllerde giderek daha fazla mâkes bulduğunu görüyoruz. Elbette bu meşakkatli yolda sürekli yeni sınamalarla, yeni sıkıntılarla, yeni engellerle de karşılaşıyoruz. Terörle mücadeleden ekonomik tuzaklara kadar pek çok alanda yaşadığımız sorunların temelinde, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını engelleme amacı vardır.

Ülke olarak biz kendi potansiyelimizi ve imkânlarımızı etkin şekilde kullanmayı sürdürdükçe, bu mücadele daha da sertleşecektir.

Çünkü Türkiye’nin büyümesi demek, asırlardır bizim tökezlememiz sayesinde dört bir yanımızda rahatça at koşturanların hesaplarının bozulması demektir. Bizim güçlenmemiz demek, kendi refah ve güvenlikleri için diğer herkesi araç olarak kullananların, sömürenlerin, ezenlerin düzenlerinin sonuna gelinmesi demektir.

Bizim sesimize daha çok kulak verilmesi demek, dünyanın her yerindeki hak, adalet, özgürlük ve vicdan arayışlarının güçlenmesi demektir. Milletimiz, tarihinin hiçbir döneminde, kendi hedeflerine ulaşmak için bedel ödemekten, fedakârlık yapmaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmedi.

Son 21 yılda yaşadığımız nice kritik hadise karşısında milletimizin sergilediği güçlü duruş, kararlılığın bugün de devam ettiğini gösteriyor. Evet, buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktıkça, Allah’ın izniyle bizi kimse bölemeyecektir.

Devletimiz 2023 hedeflerinin bir sonraki safhası olan Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirdikçe, Allah izniyle ayyıldızlı bayrağımızın yükselişi hep sürecektir. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik başarılarımızla dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam ettikçe, önümüzdeki sisler giderek dağılacaktır.

Velhasıl biz istiklalimizden ve istikbalimizden taviz vermedikçe, kimse kutlu yürüyüşümüzün önüne geçemeyecektir. Geçmişte, emperyalistlerin birer aracı olarak başımıza musallat edilen vesayet güçleriyle, darbecilerle, terör örgütleriyle, siyasi ve sosyal mühendislik projeleriyle çok vakit, çok enerji, çok insan kaybettik.

Artık bu numaralara karnımız tok olduğu gibi, böyle ağır faturalar ödemeye niyetimiz de yok. Ülkemizi kendi iç mücadeleleriyle meşgul ederek, tarihi mirasından ve sahip olması gereken imkânlardan mahrum edenlerle yollarımızı ayıralı çok oldu. Her fırsatta tekrarladığımız, 'tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan' düsturumuzun anlamı işte budur."

İnşallah 2024, darbe girişimiyle başlayıp Kovid-19 salgınıyla büyüyen, bölgemizdeki çatışmalarla derinleşen sıkıntılı dönemden kurtulup, hedeflerimize kilitlendiğimiz bir yıl olacaktır. Küresel krizlerin artarak sürdüğü bir dönemde, biz farkımızı bir kez daha göstererek, üreten, istihdam eden, büyüyen, gelişen Türkiye’nin yıldızını yükselteceğiz.

''ASIL ÇIKIŞIMIZ 2024'TE BAŞLAYACAK''

Evet, 2023 hedefleri başlangıçtı; asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı'yla, 2024’le birlikte başlatıyoruz. Bu mücadeleyi de sizlerin desteğiyle zafere ulaştıracağımıza yürekten inanıyoruz. Bu duygularla bir kez daha yeni takvim yılının milletimizin tüm fertlerine ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.''

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş:

image small

 “2023’te dünyada ve ülkemizde birbirinden önemli çok farklı hadiselere şahit olduk. Bunlardan en önemlisi, 'Asrın Felaketi' olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerde dostlarımızı, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı yitirdik. Hepsini rahmetle anıyor, milletimizin acılarını yürekten paylaşıyoruz. Geride bıraktığımız yılda başardıklarımız, Cumhuriyetimizin ikinci asrının, “sözü güçlü gücü tesirli Türkiye Yüzyılı”nın mukaddimesi niteliğindedir. 2023'te aziz milletimizden aldığımız destekle elde ettiğimiz başarıları 2024'te de devam ettireceğiz. 2024'ün ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, esenlik ve refah getirmesini diliyorum.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Mehmet Şimşek'ten yeni yıl mesajı: 6 hedef belirledi

"2024, yıllık enflasyonda düşüşün başladığı, rezerv yeterliliğinin daha da arttığı, kur korumalı sistemin sonlandığı, cari açıkta kalıcı iyileşmenin başladığı, bütçe disiplininin tesis edildiği, sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerinin güçlendiği bir yıl olacak. Daha müreffeh bir Türkiye için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Geleceğe güvenle baktığımız bir yıl olması dileğiyle, yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 

image small

 “2023 yılının son günündeyiz. Ve bütün ülke saatler sonra 1 yılı daha tamamlamanın ve bir başka yıla kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Bu yıla girerken çok iyi bir yıl bekliyorduk hep birlikte çok umutluyduk. Çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılıydı. Ancak 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük yıkım, büyük depremle tüm ulus ve ülke olarak büyük acılar yaşadık. 50 bin üzerinde canımızı kaybettik. Yaralılarımız var ve yüzbinlerce kişi evsiz barksız kaldılar. İşin daha kötüsü kendilerine '1 yıl içinde evleriniz yapılacak ve evlerinize gireceksiniz' diye verilen sözün aksine neredeyse depremin birinci yılı dolmak üzereyken 10 vatandaşımızdan 9'u çadırda ya da konteynerde barınmak zorunda kalıyor. Sorunları büyük, karda kışta çok ciddi sıkıntılar acılar çekiyorlar.

“HİÇBİR İHMALE YER BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE EN TİTİZ TEDBİRLERİN ALINMASINI BEKLİYORUZ”

Sadece deprem değil Cumhuriyet'in 100. yılında çok fazla acılar yaşadık. Kazalar, felaketler yaşadık ve şehitlerimiz oldu. Buradan bir kez daha kahraman Mehmetçiği saygıyla sevgiyle selamlarken kucaklarken kayıplarımız için, şehitlerimiz için bir kez daha Allah'tan rahmet hem ailelerine hem de milletimize başsağlığı diliyoruz. Bundan sonra yeni kayıplar yaşamamak, yeni şehitler vermemek için herkesin görevini en iyi şekilde yapmasını, hiçbir ihmale yer bırakmayacak şekilde en titiz tedbirlerin alınmasını bekliyoruz, bunun da takipçisi olacağız.

“31 MART SEÇİMLERİNDE BU İYİ YÖNETİME BİR ÖDÜL VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Cumhuriyet'in ilk yüzyılının son yılına Cumhuriyet'in 100. yılına gireceğimiz seçimler de yapıldı. Bu seçimlerde 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde CHP olarak istediğimiz sonuçları alamadık. Ardından partimizde yaşanan bir kurultay sürecine partimizde bir değişim oldu. Şimdi partimiz genç kadrolarıyla, çok daha fazla kadın yöneticiye yer verdiğimiz kadrolarıyla Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına giriyor. İlk hedefimiz mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde hem geçen seneki seçim sonuçlarından mutsuz olanları hem de geçen sene seçimlerde Cumhur İttifakı'na oy verseler de yaşamdan beklediklerini alamayan, hayat pahalılığının karşısında ezilen, emeklerinin karşılığını alamayan, geleceğinden endişeli olan herkesi 31 Mart seçimlerinde, hem bu iktidara bir sarı kart göstermeye hem de geleceğe daha umutla bakmak için iyi yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği, herkesin göç etmek istediği, yerleşmek istediği şehirlere, bu iyi yönetime bir ödül vermeye davet ediyoruz.

Elbette herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği şehirlere gelemez. Ama verecekleri oylarla, iyi CHP belediyeciliğini, halkçı CHP belediyeciliğini kendi şehirlerine getirebilirler. Biz, 31 Mart günü oy pusulasında göreceğiniz sizin için çalışacak, dürüst çalışacak, namuslu çalışacak, israf etmeyecek, yolsuzluğa izin vermeyecek belediye başkan adaylarımıza destek vermenizi bekliyoruz.

“5 YIL ÖNCE BAHAR GETİRDİĞİMİZ İLLERDE YAZI SÜRDÜRMEYİ, GÜZEL GÜNLERİ SÜRDÜRMEYİ VADEDİYORUZ”

Bundan 5 yıl önce martın sonu bahar dedik, baharı getirdik. Şimdi bahar getiremediğimiz illere, bahar getirmeyi, 5 yıl önce bahar getirdiğimiz illerde yazı sürdürmeyi, güzel günleri sürdürmeyi vadediyoruz. Geçmiş yılın acılarını geride bırakarak, 2024 yılına umutla baktığımız bu güzel duygularla, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum. Özellikle gençlerimize sesleniyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayın. Gelecek çok güzel olacak. Ve bütün dünyanın üzerinde hesap yaptığı bu güzel ülkenin, gençlerinin gelecekleri için dünyanın diğer ülkelerindeki hesap yaptıkları, hayal kurdukları yarınları kabul etmiyoruz. İstediğinizde gideceksiniz, istediğinizde döneceksiniz ama bu güzel ülke sizin eviniz, sizin vatanınız, çok yakın zamanda bu ülkeyi gençlerimize yakışır bir ülke haline getireceğiz. Bir kez daha hepinizin yeni yılını kutluyorum.”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan:

DEM Parti Eş Genel Başkanları'ndan Kerkük için... | Rudaw.net

"Halklarımızın yeni yılı kutlu olsun. Yaşanan savaşlara, tecride, sürgün ve mülteciliğe, açlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa, talana, doğaya, kadına, çocuğa ve toplumun tamamına karşı işlenen bütün suçlara rağmen yeni yıla yeni umutlarla giriyoruz. Toplumsal sorunlarımızın diyalog ve uzlaşı ile çözüldüğü yeni bir yıl dileğiyle bütün halklarımızın yeni yılını kutluyoruz. Saldırılara ve bunca yıkıma rağmen şimdi daha umutluyuz. Artık DEM Parti var. Ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler, Kürtler, Aleviler, toplumun bütün kesimleri olarak DEM Parti’deyiz. Yüzyıllık köklü bir mücadele deneyimini temsil ederek yepyeni bir siyasi anlayışla yola çıkıyoruz. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır ama kendimize, halklarımızın özgürlük talebi ve mücadelesine güveniyoruz. Yeni yılda, yeni umutlarla ve DEM Parti’nin yeni siyasi anlayışıyla mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız, hep birlikte toplumun mahkum edildiği bu cendereyi kıracağız."

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

image small

Yaşamın tüm serüveni, sevinçleri, acıları, saatin dişlilerinde değil, zamanın işleyişinde saklıdır. Öyle ki, hafızalarımıza daha dün yazılmış onca duygu, tavır ve düşünce, zamanın durmak bilmez gücü karşısında direnemiyor bugün. Tam da bu hususta ‘Nedensiz bir çocuk ağlaması bile / çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır’ diyor şair. Geçen zamanın olumsuzlukları ile gelecek zamanın ümitleri arasındaki bağ, insanoğlunu daha cesur bir biçimde hazırlıyor yeni zamana.

İşte bu sebeple, yarın hep birlikte göreceğiz ki; geride bıraktığımız hüzünler, acılar, zorluklar; geleceğin umut dolu gizeminde yer bulup, çok sonraki bir gülüşün başlangıcını müjdeleyecektir bizlere. Çünkü umut dünde değil, yarındadır. Yeni olanı ve umudu, geleceği ve hasreti besleyen; yine yarınlardır… 2023 yılını geride bırakırken; ülkemizde paylaştığımız onca acıyı ve çaresizliği de geride bırakarak yepyeni ve umut dolu yarınlar getirecek yeni bir yılı da karşılamaya hazırlanıyoruz. 2024 yılının; ülkemizin güzel insanlarına, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, mutlu yıllar diliyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel:

Resim

"Yeni yıl yeni bir başlangıçtır. 2024’ün ülkemize ve tüm insanlığa eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik getirmesi, Umutlarınızın hiç bitmediği, ailelerinizle ve tüm sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum."

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu:

Resim

"2023’te yaşadığımız tüm acıların, sıkıntıların, adaletsizliklerin ve krizlerin yeni yılda yaşanmaması için mücadelemiz sürecek. Tüm vatandaşlarımıza huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir yıl diliyor, yeni yılınızı kutluyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ:

Resim

"Arkamızda bıraktığımız 2023 yılı bize acıyı da sevinci de eşit derecede yaşattı, tattırdı. Ancak her şeyden öte öğretileriyle milletimize de bir çok şey kattı. Asrın felaketinde milletçe kenetlendik, afetlerde dayanışma içinde hareket ettik. Gazze’deki insanlık dramına karşı tek ses, tek yürek olduk. Ciğerimizi yakan şehit haberleriyle kahrolduk ancak teröre karşı dik duruşumuzu ve mücadelemizi her zaman kararlılıkla sürdürdük. Doğrunun peşinde, doğru adımlar atarak Türkiye’nin en önemli seçimlerine hazırlandık. Genel seçimlerden milletimizin takdiriyle yüzü ak bir şekilde çıktık. Hizmet siyasetimizle güzel memleketimizi bu yıl da eserlerle donattık. Türkiye Yüzyılı şiarımızı gerçeğe dönüştürecek dünya ölçekli projelere imza attık. İstikbalimizi payidar, devletimizi güçlü kılacak milli bir şuurla ilerledik. Şimdi de 2024’ü başımız dik, kendimizden emin, kararlı ve yürekli bir şekilde karşılamaya hazırız. 2024’ün hepimiz için güzel geçmesi dileğiyle yeni yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç:

image small

"Daha fazla umut daha fazla direniş daha fazla dayanışmayla; emekçinin, ezilenin, üzülenin, dara düşenin, gün yüzü görmeyenin, hırsızlara, arsızlara, utanmazlara karşı.. yani kötülerin değil iyilerin galip geldiği bir yıl diliyorum herkese…

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:

Resim

"Sevgi, barış ve özgürlüğün hüküm sürdüğü; hoşgörü ve umudun ülkemizin dört bir yanını sardığı, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi dilerim."

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli:

Resim

"2024 yılının size ve sevdiklerinize sağlık ve mutluluk, ülkemize ise barış, özgürlük ve adalet getirmesini dilerim."

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen:

"Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2024’ün başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa sağlık, barış ve mutluluk getirmesini diliyor; yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum."

AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU:

WhatsApp_Image_2023-12-31_at_15

"Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem ve sonraki artçıları 2023 yılının ülke için bir hüzün dolu başlamasına neden oldu. Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri Türkiye'nin 11 kentini etkiledi ve çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Buradan tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Deprem sonrası Türkiye'de gerek hükümetimizin ve gerekse sivil toplum ve vatandaşların enkazda kalan insanlar için gösterdikleri olağanüstü çaba ve yardımlaşma bu ülkenin genlerinde nasıl bir vicdanın ve nasıl bir kültürün olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.” dedi.  Depremin hemen ardından yapılanlara da değinen Kasapoğlu, “O dönem kabinemizin diğer Bakanları gibi Gençlik ve Spor Bakanı olarak hemen bölgeye gittim. Bir taraftan da spor organizasyonları ile ilgili kararlar alınması gerekiyordu. Yaşamımızın her alanını derinden etkileyen bu büyük felaket sonrası ülkemizdeki tüm ulusal spor organizasyonlarını bir süre durdurduk ve yaraların sarılabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Deprem bölgesinde yardımların ulaştırılması, enkazda kalan vatandaşlarımızın çıkartılması, yıkılan binaların yerine acilen ve çok kısa bir süre içerisinde dayanıklı konutların yapılmaya başlanması ve vatandaşa teslim edilmesi olağanüstü bir çabanın sonucu.  Bu elim olay, ülke insanının nasıl birlikte tek yürek olacağını dosta düşmana gösterdi. Şimdi hepimize düşen 6 Şubat’ı hiç unutmamak ve dersler çıkarmak olmalı." dedi.

“MİLLET, BEKA VE İSTİKRARI ÖNCELEDİ”

Dr. Kasapoğlu, 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim Seçimi’nde, milletin iradesini ortaya koyduğunu kaydederek şunları söyledi; "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri bu ülkede AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin tekrar yeniden teveccühlerini kazanması, milletin, istikrarı ve ülkenin bekasını öncelemiş olması oldukça değerli. "

“YÜREĞİMİZ DAĞLANDI”

Dr. Kasapoğlu, yılın son günlerinde yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak da, "Yılın son günlerinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı Türk Silahlı kuvvetlerimiz hemen bu alçakça saldırıya yanıt vererek ülkemizin kudretini ve teröre karşı sıfır tolerans ilkemizi bir kez daha göstermiştir. Bu vesile ile Aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

“İSRAİL SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR”

Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak, "7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin Savaşı Gazze’de bir soykırıma dönmüştür.  İsrail bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapmaya ve insanlık suçu işlemeye devam etmektedir.  Savaşın başladığı ilk günden bu yana uluslararası kamuoyunda ve BM çatısı altında en net tepkiyi yine Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye göstermiştir. Aralık ayında NATO-Pa 23. Yıllık Parlamenter Transatlantik Forumu için gittiğimiz Washington D.C. ‘de yaptığımız görüşmelerde, kongre üyelerine ve senatörlere bu konudaki duruşumuzu net şekilde ifade etmiştik. Umarım 2024 yılında bu konu çözüme kavuşup Gazze halkı barış ve huzur iklimine kavuşur. " şeklinde konuştu.

“İZMİR DAHA İYİ HİZMETİ HAKEDİYOR”

Dr. Kasapoğlu "Parlamentoda temsil etmekten onur duyduğum İzmir'in sorunlarını her zaman gündeme taşıdık ve takipçisi olduk. İzmir, çok daha iyi yönetilmeyi ve en iyi, modern ve çağdaş hizmeti hak ediyor. İzmir kentinin kanayan sorunlarını ve kentin gerek Türkiye ve gerekse dünyada hak ettiği değeri kazanması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İzmir’de bir kentlilik bilinci var. Ancak bu bilinç layık olduğu şekilde yönetilemiyor. Vizyon ve misyon eksikliği İzmir yönetiminin en büyük sorunu. İzmir palyatif çözümlerle değil, uzun yılları kapsayacak kalıcı çözümlerle tanışmalı. Yerel seçim İzmir için bir milat olacaktır kanısındayım.” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI ATILIM YÜZYILI”

Mehmet Kasapoğlu açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılını hizmetle dolu geçirdik. Sporda sanatta bilimde ve sosyal alanlarda çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. EYT sorununun çözümü, yerli ve milli aracımız TOGG, ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG ANADOLU, Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu İMECE, yeni ALTAY Tankı, yerli insansız savaş uçağımız ANKA III,  Zonguldak Filyos'ta Karadeniz doğal gazı devreye alınması ve daha sayamadığımız yüzlerce proje hayata geçti ve önümüzdeki yıl niceleri aziz milletimizin hizmetine sunulacak. Bizim için esas olan milletimizin refah ve mutlu bir şekilde, vatanı ile gurur dolu yaşaması” dedi.

‘2024 YILINDA ÜLKEMİZE HUZUR VE MUTLULUK DİLERİM”

 Dr. Mehmet Kasapoğlu açıklamasının son bölümünde “2024 yılında başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış, mutluluk ve huzur dilerim. İnanıyorum ki aklı selimle davrandığımız sürece çözülemeyecek hiçbir sorun olmayacaktır. Yeter ki bu sağduyuyu kullanabilelim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar:

Resim

"Milletimizle birlikte daha nice yıllara…#Hoşgeldin2024"

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım:

Resim

"Yeni yılın milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabb'imden niyaz ediyorum. 2024 yılı, acıların, zulümlerin son bulduğu; barış, kardeşlik, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olsun."

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitoplu:

Resim

"2024 yepyeni umutlarla geliyor... 2024 yılının sağlık, başarı ve mutluluğu beraberinde getirmesi dileğiyle, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutlarım."

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç:

Resim

"Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Yeni yıl; sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Mutlu yıllar"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay:

Resim

"2023 yılı ülkemiz için, milletimiz için hem insani hem ekonomik açıdan zor bir yıl oldu. Ancak yaşanan acılar ve zorluklara birlik ve beraberlik içinde göğüs gerdik. 2024 yılının yurdumuz ve ulusumuz için acıların geride kaldığı, birlikteliğin pekiştiği, adalet ve eşitliğin sağlandığı bir yıl olmasını diliyorum."

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan:

Resim

"Kıymetli Hemşehrim, Cumhuriyetimizin 2. Asrını birlikte karşılamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. 2023 yılında büyük acıları, derin hüzünler, mutluluklar ve başarılarla birlikte yaşadık. Ülkemiz 2023 yılında insanlık tarihinde benzeri görülmemiş büyük bir felaket yaşadı. Ama Türk Milletinin güçlükler karşısında ne kadar güçlü olabileceğini tek vücut olarak dosta düşmana gösterdik. 2024 yılında da birlikte toplumsal dokumuzu güçlendirmeye, Menemen dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde Menemenle anılan ne kadar olumsuzluk varsa hepsini bir bir çözdük ve unutturduk. Yıllardır yapılmayan, ötelenen ne kadar proje ya da sorun varsa kararlılıkla üzerine gittik ve çözüme kavuşturduk. Kalanlarını da ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışarak en kısa zamanda Kıymetli Menemenlilerin hizmetine sunacağız. Herkes yıllardır sürünen bir tırtılı andıran Menemenimizin büyüleyici bir kelebeğe dönüşümünü hayranlıkla izledi. Çünkü bizim siz büyük Menemen ailemize verilmiş sözlerimiz var. Her zaman söylediğim gibi, “Mesele birlikte olmak, daha aydınlık bir geleceğe hep birlikte ulaşmak” Bu duygu ve düşüncelerle size, sevdiklerinize sağlık, huzur ve mutluluklarla dolu bir yıl diliyorum. İyi ki varsınız. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla."

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel:

Resim

"Bir yıl geride kaldı. Biz de 2023 yılında yaptığımız çalışmaları kısaca derlemeye çalıştık. Karelere sığmaz, sözcüklerle anlatılmaz. Kocaman bir hikayedir bizimkisi... İçinde ben, sen, biz hepimiz varız. İçinde çocuklarımız, üreticilerimiz, yollarımız, parklarımız var. İzleyelim o zaman"  Not: Daha fazlası için heyecanlı ve kararlıyız... Yeni yılınızı kutlarız"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal:

Resim

"Umudumuzu ve gelecek güzel günlere olan inancımızı hiç kaybetmeden 2024’ü karşılıyoruz. Yarınımız bugünden daha güzel olsun diye durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yılınızı yürekten kutluyor, hepimiz için mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum..."

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin:

Resim"2023 yılında tüm zorlukların üstesinden hep beraber dayanışmayla geldik. Bundan sonraki yıllarda da aynı özenle daha iyi bir Seferihisar’ı, daha iyi bir Türkiye’yi birlikte kuracağımız bir yıl olması dileklerimle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyorum."

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin:
Resim

"Yepyeni umutlar ve hayallerle karşıladığımız 2024'ün ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diliyor; tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz."

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ:

Resim

"Bütün bir yıl hep beraber Bornovamız başta olmak üzere Ata'mızın izinde ilerleyerek İzmir'imiz ve geleceğimiz için çok çalıştık. Yeni yılın herkese yeni umutlar, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle. Hoş geldin 2024."

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz:

Resim

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce:

Resim

"2024, ülkemiz için adaletin, barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin yılı olsun. Yeni yılınız kutlu olsun."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda:

Resim

"Sevgili Gaziemirliler, yeni yılınızı en samimi duygularımla kutluyor, hepimiz için sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu bir yıl diliyorum."

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran:

Resim

"Yeni umutlarla karşıladığımız 2024 yılında Tire’mizin her alanda gelişmesi için yeni projeler üretip vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda belediyemizin tüm imkânlarıyla, her geçen gün artan heyecanımızla şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası