Ege Postası
Geri

Skandal! Çakıcı cezaevinde müdürün kaburgasını kırmış

Cezaevindeki organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın cezaevi ikinci müdürü ve bir memuru dövdüğü ortaya çıktı. Üstelik iddiaya göre Çakıcı 1.5 yıl önce de başka bir memuru dövdü.
Skandal! Çakıcı cezaevinde müdürün kaburgasını kırmış
Haberler / 3. Sayfa
10 Aralık 2015 Perşembe 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ve adamlarının, cezaevi ikinci müdürü ve bir gardiyanı feci şekilde döverek kaburgalarını kırdığı ancak buna rağmen haklarında işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Soruşturma yürütülürken, ikinci bir skandal daha saptandı: Çakıcı’nın bir buçuk yıl önce de başka bir gardiyanı yumrukladığı halde hakkında tutanak bile tutulmadığı ve dayağın kapatıldığı belirlendi. Bunun üzerine cezaevinin müdürü ve eski müdürünün de olduğu 19 memur dün açığa alındı.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan Çakıcı ve iki adamı, iddiaya göre bir buçuk ay önce tartıştıkları cezaevi ikinci müdürü ile bir infaz koruma memurunu döverek kaburgalarını kırdı. Dayak sonrası toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, Çakıcı ve iki adamı hakkında “işlem yapılmasına gerek olmadığına” karar verdi.

Dövülen ikinci müdür durumu Adalet Bakanlığı’na şikayet etti. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen kontrolör, soruşturma sonunda, Çakıcı ve Ali Öztürk adlı adamının bir buçuk yıl önce de bir başka infaz koruma memurunu yumrukladığı ve dayağın üzerinin örtüldüğü belirlendi. Dönemin Müdürü Suat Atan’ın “Ben bu işe karıştırmayın” dediği, yumruklanan memurun “Merdivenlerden düştüm” diye rapor aldığı, dayağa ilişkin tutanak bile tutulmadığı ve bu nedenle Çakıcı hakkında işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Bu arada, cezaevinde “emanet para sorumlusu” olarak görev yapan memurun, Alaattin Çakıcı adına bütün adli mahkumların adına para yatırdığı, bir başka memurun da Çakıcı’ya sabaha karşı avukat görüşüne çıkardığı tespit edildi. Bu tespitler sonrasında kontrolörün aldığı kararla 1 No’lu Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer ve bir önceki müdür Suat Atan ile beş ayrı ikinci müdür, beş başmemur ve beş infaz koruma memuru dün itibariyle açığa alındı. Açığa alınanlar arasında, üç yıldır erkeklerin bulunduğu bölümde, erkek memurlarla birlikte görev yapan Başmemur Zinnur İlmik’in de olduğu öğrenildi. (Radikal)

Cezaevi ikinci müdürü ve gardiyanı döven Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma


Cezaevindeki organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın cezaevi ikinci müdürü ve bir memuru dövdüğü ortaya çıktı. Hürriyet'in gündeme getirdiği habere göre Çakıcı, 1.5 yıl önce de başka bir memuru dövmüştü. Skandalın ortaya çıkmasının ardından olayı gizlediği belirlenen cezaevindeki memurlar ile olayda ihmali görülen memurların açığa alındığı, bazı infaz koruma memurlarının tutuklandığı, Çakıcı hakkında ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çakıcı'nın, kaldığı cezaevinde ikinci müdürü dövdüğü iddiası üzerine toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, düzenlenen sahte tutanaklar nedeniyle olayla ilgili işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevinde yaşanan olayın öğrenilmesinin ardından hem Adalet Bakanlığı hem de savcılık harekete geçti.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞ
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde Çakıcı ve bir adamının daha önce de bir memuru dövdüğü, ancak cezaevi yönetimi tarafından olayın üstünün örtüldüğü belirlendi.

MÜDÜR VE MEMURLAR AÇIĞA ALINDI
Soruşturma neticesinde o dönemde görev yapan cezaevi müdürleri dahil, olaya karışan ikinci müdürler ve memurlar açığa alındı. Olaya karışan cezaevi personeli ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, olayda ihmali görülen infaz koruma memurları hakkında ise tutuklama kararı verildi.

ÇAKICI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayın saklanması nedeniyle daha önce işlem yapılmayan Alaattin Çakıcı hakkında da soruşturma başlatıldığı ve olayın örtbas edilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası