Ege Postası
Geri

Slow Food Köyü Germiyan renkleniyor

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Türkiye'nin ilk Slow Food Köyü olarak dünyaya ilan edilen Germiyan mahallesinde duvarlar Slow Food logosu ve çeşitli desenlerle renklendirildi.
Slow Food Köyü Germiyan renkleniyor
Haberler / İzmir
18 Mayıs 2016 Çarşamba 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Germiyan'da yaşayan Nuran Erden, bahçe ve ev duvarlarını boyayarak farklı desenlerle renklendirdi. Erden, Slow Food Köyü ilan edilmeleri nedeniyle çeşitli renkler kullanarak yeni desenler yaptığını anlattı. En çok mavi beyaz renklerini sevdiğini ve desenlerini de mavi beyaz yaptığını ifade eden Germiyanlı Nuran Erden, "Slow Food logosuna sadık kaldım.

Onun dışında çizdiğim bütün desenler, o anda çizerken kendiliğinden oluşan desenler. Çocukluğumdan beri resim ve desen çizmeyi çok seviyorum. En çok sevdiğim renk mavi. Çünkü mavi Akdeniz rengi. Akdeniz ülkelerinde de hakim olan renk mavi beyazdır. Köyde önceleri duvar desenlerimi yadırgadılar. Ama sonradan Germiyan'a güzellik kattığını görerek kabullendiler. Şimdi de 'benim duvarıma da yap' diyerek sıraya giriyorlar. Ben de duvarlarını beyaza boyamalarını istiyorum ve o anda içimden ne geldiyse duvara onu çiziyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası