Ege Postası
Geri

Şok iddia: IŞİD militanlarının çoğu Türkiye'ye kaçtı

Sınırı aşan IŞİD militanları yakalandı... Akçakale'de sınırı geçip Türkiye'ye kaçmaya çalışan IŞİD militanları Türk askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şok iddia: IŞİD militanlarının çoğu Türkiye'ye kaçtı
Şok iddia: IŞİD militanlarının çoğu Türkiye'ye kaçtı
Haberler / Güncel
16 Haziran 2015 Salı 09:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DHA'nın haberine göre, dün sınırdan Türkiye'ye kaçak olarak giriş yapmaya çalışan bazı kişiler Türk askerleri tarafından yakalandı ve üstleri arandı. Kaçak giriş yapan kişilerin IŞİD militanı olduğu öğrenildi.

Dün öğleden sonra Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen yanındaki tel örgülerin bulunduğu bölgeden Türkiye'ye geçen Suriyelilerin geçişlerinin tamamlanmasının ardından bir grup YPG ve ÖSO mensubunun sınır hattından Telabyad'a sızdığı görüldü.
Bu sırada Telabyad Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgeye çıkan bir grup IŞİD militanı ile ÖSO ve YPG'li grup arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan bu gelişme sırasında sınır hattında önlem alan Türk askerleri de toprak setlerle oluşturulan siperlere yatarak tüfeklerinin namlularını Suriye'ye çevirirken bölgeye çok sayıda zırhlı araç takviyesi de yapıldı. Hareketliliğin yaşandığı sırada sınır tellerini aşarak Türkiye tarafına geçen beş kişi de askerler tarafından gözaltına alındı. Elleri duvara yaslanarak üst aramaları yapılan 5 kişinin silahlarını bırakıp Telabyad'dan kaçan IŞİD militanı oldukları saptandı ve zırhlı araçla sınır hattından uzaklaştırıldı.


IŞİD militanlarının çoğu Türkiye'ye kaçtı

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG, Telabyad'ın kontrolünün tamamen Kürt güçlerin eline geçtiğini duyurdu.

YPG adına konuşan sözcü Redur Xelil, Reuters'a yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının çoğunun "Türkiye'ye girdiğini" iddia etti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, "içeride bir avuç IŞİD militanının kaldığını" belirtti.

DHA dün Telabyad Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgenin karşısındaki Akçakale'de mülteci akınının yaşandığı sınır tellerini aşarak Türkiye tarafına geçen beş kişi Türk askerleri tarafından gözaltına alındığını bildirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası