Ege Postası
Geri

Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı...Dilruba hakkında flaş karar!

İzmir’de verdiği bir sokak röportajı nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından tutuklanan Dilruba Y. “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan tahliye oldu. Dilruba “Halkı kin ve düşmanlığa sevk” suçundan tutukluluğu devam edecek.
Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı...Dilruba hakkında flaş karar!
Haberler / 3. Sayfa
20 Ağustos 2024 Salı 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de bir sokak röportajı sırasında sokak hayvanları ve Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında, avukatı Hüseyin Yıldız'ın itirazı üzerine Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi.

Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi.

CHP'Lİ KILIÇ'TAN TEPKİ: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, karara tepki göstererek, "Dilruba iki suç isnatı ile tutuklanmıştı. Cumhurbaşkanına hakaret suçu.. Yurtdışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verildi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu. Tutukluluğunun devamına karar verildi. Bu devletin gücü anca kendi gibi düşünmeyenlere, doğasını koruyan köylülere, meclise yürüyen öğretmene, hakkını isteyen işçiye yetiyor. Dilruba serbest bırakılsın diye mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası